BOKSERSKI MEMORIJAL EMIL JEČEV: Četiri medalje srpskih omladinaca

Novosti online

13. 03. 2021. u 13:00

Glavni grad Bugarske Sofija ugostio je mlade boksere Starog kontinenta u okviru petog Memorijala Emil Ječeva.

БОКСЕРСКИ МЕМОРИЈАЛ ЕМИЛ ЈЕЧЕВ:  Четири медаље српских омладинаца

FOTO: Bokserski savez Srbije

Učešće na ovom prestižnom takmičenju za omladince uzele su i mlade snage srpskog boksa koji su se kući vratili okićeni medaljama. Nova odličja za Srbiju u Sofiji iskovali su Almir Memić (zlato), Omer Ametović (srebro) i bronze Semiz Aličić i Aleksandar Šerifović, pod vođstvom trenera Nenada Vasiljevića i Mire Mitrovića.

- Ovaj turnir godinama spada u najjače kada je u pitanju omladinska evropska konkurencija. Prezadovoljan sam učinkom, iako naravno uvek može bolje. Možda je za nijansu ubedljiviji trebalo da bude Pinja Aličić, ali sve je to boks. Verujemo u Aličića i ne ulazak u finale u Sofiji može mu biti samo podstrek da eksplodira na Evropskom omladinskom prvenstvu u Poljskoj. Osvojili smo četiri medalje i momci su u jakoj konkurenciji pokazali da su pripreme koje smo odradili u Srbiji bile odlične. Sledi malo odmora za momke, pa ih čekaju mečevi u Super ligi Srbije. Nakon toga slede pripreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje 10. aprila 2021. u Poljskoj - istakao je Vasiljević.

Žiri je po tradiciji proglasio i prva tri boksera turnira, jedan od njih je i naš Memić.

- Bio je sjajan. Memić je i u polufinalu i kada je bilo najpotrebnije u finalu pokazao sav svoj raskošan talenat. Imao je sjajne udarce i sudije se u oba meča nisu dvoumile. Samo da nas sluša i da održava formu i idemo u Poljsku sa velikim očekivanjima - poručio je Vasiljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili