NEMA PRVE ZVEZDE: Srbija sa devet atletičara na EP u Torunu

Tanjug

01. 03. 2021. u 14:29

SRBIJA će na predstojećem Evropskom dvoranskom prevenstvu u atletici, od 4. do 7. marta u poljskom Torunu, imati devetoro predstavnika, saopšteno je iz Srpskog atletskog saveza (SAS).

НЕМА ПРВЕ ЗВЕЗДЕ: Србија са девет атлетичара на ЕП у Торуну

Asmir Kolašinac foto: N.Paraušić

To su Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, sprinteri Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević, Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 metara i Lazar Anić u skoku udalj.

Prvobitni spisak bio je duži, jer je 12 atletičara uspelo je da ostvari normu, ali će zbog povreda izostati sa takmičenja.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović doživela je peh na poslednjem treningu pred EP i zbog ozbiljnosti povrede ona neće biti u prilici da napadne četvrto uzastopno evropsko zlato.

Od srpskih predstavnika Lazar Anić će "probiti led", pošto su kvalifikacije u disciplini skok udalj na programu su u četvrtak od 19.08 sati.

"Uzbuđen sam što ću biti deo tima koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju. Posebno zadovoljstvo mi pričinjava i činjenica da je to prvo veliko takmičenje od 2017. na koje ću ići posle dugogodišnjeg oporavka od povrede. Ne želim da prognoziram svoj učinak, ali mogu da kažem da sam spremniji nego ikad. Imam malih problema sa primicačem, ali moj tim i ja radimo na njegovom otklanjanju kako bih u Torunu bio u najboljem izdanju", rekao je Anić za sajt SAS.

Drugog dana takmičenja na programu su kvalifikacije na 400 metara i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, kao i kvalifikacije u bacanju kugle, gde će Srbija imati dva predstavnika.

Jedan od njih biće državni dvoranski rekorder Armin Sinančević.

"Posle tri takmičenja na kojima sam učestvovao i na kojima sam ostvario jako dobre rezultate, sva tri puta pobedio uz novi državni rekord Srbije, mislim da spreman dočekujem EP. Imao sam manjih povreda, ali sva sreća to je iza mene i sada imam dosta manje bolove. Očekivanja su da u kvalifikacijama budem dobar i da uđem u finale. To je glavni cilj, a posle u finalu daću sve od sebe", izjavio je Sinančević.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest