HRVATSKA TUGUJE, NEMA VIŠE ZLATKA: Legendarni rukometaš je podigao kragnu, pozdravio devojke i otišao zauvek (VIDEO)

Novosti online

22. 02. 2021. u 13:35

JUČE je u 60. godini preminuo Zlatan "Zlatko" Saračević, legendarni hrvatski rukometaš i trener Podravka Vegete. Pozlilo mu je posle derbija s Lokomotivom u Koprivnici. Odmah je prebačen u bolnicu, ali tamo je umro. 

ХРВАТСКА ТУГУЈЕ, НЕМА ВИШЕ ЗЛАТКА: Легендарни рукометаш је подигао крагну, поздравио девојке и отишао заувек (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Umro je nakon što je njegova ekipa u derbiju hrvatskog prvenstva u Koprivnici pobedila Lokomotivu sa 32:29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvaka.

Snimka utakmice objavljena je na „Jutjub” kanalu Hrvatskog rukometnog saveza, a ako premotate na 1:31:00, možete videti trenutak u kome je Saračević poslednji put napustio rukometni teren.

Popravio je kragnu na majici, pozdravio svoje devojke koje su slavile pobedu i otišao iz dvorane u koju se više nikad neće vratiti, ali neće biti ni zaboravljen. 

- Čestitam devojkama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti devojke jer smo sa jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige šampiona i ti porazi su delovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica bronzane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan superkvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvalitet koji još uvek imamo - rekao je Saračević koji je ovu izjavu dao nakon napuštanja dvorane. Posle toga mu je pozlilo, a istog trenutka je prebačen u koprivničku bolnicu.

Kako je gimnazijska dvorana u blizini, pomoć je stigla vrlo brzo, pa je Saračević prebačen na Hitni bolnički prijem koprivničke Opšte bolnice Dr. Tomislav Bardek.

Doktori su ga reanimirali 40-ak minuta, ali nažalost, nisu uspeli.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba