ZAVRŠEN ZIMSKI ŠAHOVSKI FESTIVAL: Najsveobuhvatnija manifestacija do sada, odlična organizacija OŠK “Paraćin”

Novosti online

18. 02. 2021. u 21:57

Okončanjem poslednjeg turnira u nizu i dodelom pehara i sertifikata, danas je u hotelu “Orbis” u Paraćinu završen Zimski šahovski festival “Paraćin 2021”, međunarodna šahovska manifestacija sa učešćem oko 150 igrača.

ЗАВРШЕН ЗИМСКИ ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ: Најсвеобухватнија манифестација до сада, одлична организација ОШК “Параћин”

FOTO: Privatna arhiva

Festival je održan u dve etape na dve lokacije, pa iako zbog epidemije kovida 19 nije bio najbrojniji, bio je najsveobuhvatniji, a organizacija Omladinskog šahovskog kluba “Paraćin” bila je besprekorna.

Podsetimo, u prvoj etapi festivala na Bazenu “Prestiž” održano je Amatersko otvoreno prvenstvo Paraćina, a nastupila su 92 igrača iz jedanaest država. Na istom mestu odigrana su i dva zatvorena turnira sa po deset igrača, a 6. februara i brzopotezni turnir.

Zatim su se takmičenja premestila u hotel “Orbis”, gde je takođe odigrano više zatvorenih turnira. Na poslednjem, koji je završen danas, nastupilo je18 igrača iz šest država i na njemu je bilo moguće osvajanje normi za sve međunarodne titule.

Saša Jevtić, predsednik OŠK “Paraćin”, najavio je naredno druženje sa šahistima u gradu na Crnici od 16. do 22. marta, kada je na programu polufinale pojedinačnog prvenstva Srbije za muškarce i žene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024