JEZIV UDES NA DAKAR RELIJU: Motociklista u komi, kolege ga oživljavale posle teškog pada

Novosti online

07. 01. 2021. u 16:15

ČUNČUNGUPE Šivašankar Santoš (37) je ime indijskog motocikliste, koji je doživeo težak pad i povredu tokom jedne od etapa na aktuelnom dakar Reliju koji se vozi u Saudijskoj Arabiji.

ЈЕЗИВ УДЕС НА ДАКАР РЕЛИЈУ: Мотоциклиста у коми, колеге га оживљавале после тешког пада

Foto: Tviter

On se nalazi u veštački izazvanoj komi i njegovo stanje je stabilno, ali i dalje kritično usled povreda glave.

Njemu su pri padu pomogla dvojica kolega dok na mesto nesreće nije stigao helikopter hitne pomoći i prevezao ga u bolnicu u Rijadu.

Ovo je Indijcu bio četvrti Dakar reli u karijeri i dosad je svaki uspeo da završi.

Holanđanin Pol Spirings i Italijan Mauricio Gerini nose velike zasluge što je Santoš uspeo da preživi posle pada, jer su mu prvi pritekli upomoć.

- Kada je helikopter stigao posle 15 minuta, osetio sam mu puls opet, to je bilo takvo olakšanje. Uspeo sam da mu pomognem jer sam znao šta treba da radim u tim trenucima, ali nikad dosad nisam uspeo da nekoga povratim u život - dodao je holandski vozač. - prepričava dramatične detalje i svoju herojsku ulogu Spirings.

Aktuelno izdanje čuvenog relija je 43. po redu u istoriji, a sve etape voze se u Saudijskoj Arabiji koja je domaćin "Dakara" treći put.

Pored Saudijske Arabije, kamioni, motori i austomobili učesnici relija je trebalo da prolaze i kroz Egipat i Jordan, ali su organizatori na kraju doneli odluku da se ipak vozi samo kroz jednu državu usled graničnih restrikcija zbog pandemije korona virusa.

(Telegraf.rs)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama