RS SRBIJE DOBIO PRVU PREDSEDNICU: Milena Delić na čelu srpskog rukometa

Novosti online

23. 12. 2020. u 17:06

РС СРБИЈЕ ДОБИО ПРВУ ПРЕДСЕДНИЦУ: Милена Делић на челу српског рукомета

FOTO: Rukometni savez Srbije

Jednoglasnom odlukom delegata vanredne Skupštine Rukometnog saveza Srbije za novu predsednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije izabrana je Milena Delić.

Za potpredsednike UO RSS izabrani su Dejan Stanojević i Vladimir Mandić.

Na predlog nove predsednice izabran je i Upravni odbor čiji su članovi predsednik RK Vojvodina Milan Đukić, Dragan Lozo, nekadašnji reprezentativke i reprezentativci Dragan Momić, Milorad Krivokapić (zadužen za muški rukomet), LJiljana Knežević i Jelena Erić (zadužena za ženski rukomet).

Za generalnog sekretara RSS izabran je Svetozar Stanković. Novi predsednik Skupštine RSS postao je Dragan Bukvić koji je tu funkciju obavljao i u mandatu do 2016. godine.

Milena Delić je bivša državna reprezentativka i dugogodišnji član ŽRK Radnički i ŽRK Dinamo. Uz pregršt domaćih titula i osvojenih Kup takmičenja, sa Radničkim je osvojila po tri Kupa evropskih šampiona i Kupa pobednika Kupova.

Od 2006. do 2012. godine bila je potpredsednik UO RSS zadužena za ženski rukomet. U tom periodu, 2008. godine, kadetska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Većina tih kadetkinja nastupa i danas u seniorskoj reprezentaciji. Milena Delić je aktuelni predsednik Skupštine RSB i nosilac brojnih priznanja ŽRK Radnički, Grada Beograda i RSS.

Na vanrednoj Skupštini Rukometnog saveza Srbije održanoj u hotelu “Crowne Plaza” učestvovalo je 39 od 47 delegata iz cele Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vrnjacki buckuris

24.12.2020. 16:57

Bruka i sramota za srpski rukomet, predsednik nije dostojan ove funkcije i jer ima samo 3 razreda srednje skole a ne zna ni strani jezik sto je prvi uslov za ovu funkciju. A posebno se izdvaja zamenik predsednika Dejan Stanojevic iz Vrnjačke Banje koji je ugasio zenski rukometni klub Goc 1998godine rekavsi da nema novca za klub a klub je igrao kval. za prvu saveznu ligu u Splitu 1968godine,i plus je klub sa najvećom tradicijom u Vrnjačkoj Banji. I on se nas ao da ugasi takav klub svetle tradicije poznatog u staroj Jugoslaviji. Taj isti zamenik je uspeo da ugasi i muski rukometni klub u Vrnjačkoj Banji, Goc, pa je verovatno zato i nagradjen od Rs da bude zamenik predsednika. Sramota zaista ovo je pravo razočarenje, i bruka i sramota za rs Srbije jer ce ti isti uspeti da ugase jos mnoge rukometne klubove u Srbiji. Jos jednom velika bruka i sramota za za rukomet u Srbiji.