IVAN LENĐER NA KRATKO SE VRATIO U BAZEN: Sad mi je plivanje hobi

S. KRSTOVIĆ

20. 12. 2020. u 20:27

IVAN Lenđer je posle dve i po godine skočio u bazen, zablistao na prvenstvu Mađarske u Kapošvaru, plivao je i na našem državnom prvenstvu u Beogradu, ali ne pomišlja na veliku scenu.

ИВАН ЛЕНЂЕР НА КРАТКО СЕ ВРАТИО У БАЗЕН: Сад ми је пливање хоби

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji juniorski prvak Evrope i sveta na 50 i 100 m leptir poslednjih godina hleb zarađuje kao trener u Dubaiju i ovih nedelja se takmičio iz zadovoljstva.

- Ja ovo ne nazivam povratkom. Bukvalno nisam trenirao dve godine, a kada je izbila pandemija odlučio sam da se aktiviram fizički, da vežbam zbog zdravlja kako bih se bolje osećao. To što sam se takmičio u Mađarskoj i na našem šampionatu je pre svega što volim sport i plivanje. Međutim, rezultat mi nije primaran, tako da ne želim da ovo bude shvaćeno kao neki moj povratak u profesionalno plivanje, već na ovo gledamo kao na neki hobi, jer uživam u tome - ističe za "Novosti" Ivan Lenđer.

Zrenjaninac, od kojeg se očekivalo da nasledi Milorada Čavića, podvlači da su mu rezultati na trkama u drugom planu, da je za njega uspeh što se takmičio...

- Verovatno su dobri, jer plivam bez opterećenja. Samo, plivanje mi nije više izvor prihoda, ne živim više od toga, nisam stipendista... Imam ugovor sa klubom iz Dubaija, gde radim kao trener. Plivam samo zbog zdravlja i što me ispunjava da budem deo ekipe - podvlači Lenđer.

Nekadašnji šampion priznaje da nijednog trenutka nije postojala mogućnost da pojača reprezentaciju, naročito štafetu.

- Čak i da otplivam neku normu, kvalifikujem se za veliko takmičenje ne znam kako bih učestvovao zbog posla u Dubaiju. Tamo sam vezan ugovorom, tako da ni fizički ne bih mogao da odem na neko prvenstvo. Zato je ovo moja neka lična satisfakcija - kaže Lenđer.

Ivan se već vratio u Dubai.

- Tamo radim sa decom od 12 do 15 godina. Kao i svi klubovi na svetu imali smo komplikacije zbog korone, od marta do maja radili smo onlajn, a sada vežbamo uz jako rigorozne mere - ističe Lenđer.

A na pitanje da li će jednog dana u Srbiji vežbati klince, čiji je idol priznaje:

- Ko zna, možda se jednog dana i to desi.

IMAMO KVALITETNE MOMKE

NEKADAŠNjI as smatra da srpsko plivanje ima lepu perspektivu:

- Ima kvalitetnih momaka. Pre svega Stjepanović, Barna, Nikolić, Bobar... Imamo petoricu, šestoricu veoma dobrih plivača. Važno je samo da se održi kako treba i mislim da problema neće da bude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna