SVE GORA SITUACIJA U RUKOMETNOJ REPREZENTACIJI: Četiri igračice u karantinu, ostale izolovane u sobama

Novosti online

04. 12. 2020. u 16:17 >> 17:52

СВЕ ГОРА СИТУАЦИЈА У РУКОМЕТНОЈ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Четири играчице у карантину, остале изоловане у собама

Foto arhiva VN

NOVI slučaj korone u rkometnoj reprezentacij iSrbije na EP u Danskoj.

Srpske rukometašice Kristina Graovac i Marija Agbaba bile su pozitivne na testiranju na korona virus, a do novog testiranja sutra ujutro kompletan tim biće u izolaciji, u svojim sobama, saopštio je Rukometni savez Srbije.

- Po dolasku na aerodrom u Bilund izvršeno je PCR testiranje i sve igračice i članovi stručnog štaba bili su negativni, osim Kristine Graovac. Shodno propisima higijenskog koncepta EHF tokom Evropskog prvenstva u Danskoj, inficirana igračica je zajedno sa najbližim kontaktom (Jovana Milojević) stavljena u izolaciju u večernjim časovima u drugi hotel predviđen od strane organizatora za tu svrhu - navode iz RSS.

Kompletan tim produžio je karantinski boravak u svojim sobama do narednog testiranja u petak u osam časova, dok su igračice u izolaciji Graovac i Milojević, takođe testirane oko podneva.

- Rezultati drugog testiranja reprezentacije su pokazali da je Marija Agbaba pozitivna, zbog čega je upućena u izolaciju zajedno sa najbližim kontaktom, Jelenom Agbabom. Usled produženja karantinskih uslova utakmica Srbija – Holandija pomerena je za peti decembar (20.30 časova). Svaka igračica koja je smeštena u karantin po osnovu bliskog kontakta može biti vraćena u tim posle dva uzastopna negativna PCR testa.

Po pravilima higijenskog koncepta EHF EURO 2020, reprezentacija Srbije će biti testirana sutra, 5.12, u jutarnjim časovima.

Do dobijanja negativnih rezultata na KOVID-19 svi članovi delegacije ostaju u izolaciji u svojim sobama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)