UDOVIČIĆ: Pandemija izvršila veliki uticaj na svetski sport

Tanjug

18. 10. 2020. u 22:07

УДОВИЧИЋ: Пандемија извршила велики утицај на светски спорт

FOTO: TANjUG/TARA RADOVANOVIĆ

PANDEMIJA korona virusa promenila je društvo koje nas okružuje, pa samim tim i sport širom sveta, istakao je danas ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić.

On je gostujući u emisiji "Lice nacije" na TV Pančevo rekao da mu je veoma žao što vrhunske utakmice prolaze bez publike i naglasio da će posebno teško biti da se organizuju Olimpijske igre iduće godine u Tokiju.

"Mnoge moje kolege iz inostranstva su uzdržane kada je u pitanju trenutno stanje u sportu izazvano pandemijom, mada neki od njih, s kojima sam blizak, nisu optimistični. Posebno je problem organizovati Olimpijske igre. Sportistima je veoma teško ostati u formi i koncentraciji kada se datumi takmičenja pomeraju iz dana u dan. Sportisti koji su trebalo da zasijaju ove godine u Tokiju moraće da se spremaju za sledeću godinu, pa da postižu uspehe godinu dana stariji", kaže Udovičić.

S druge strane, ljudi se, kako je naveo, zbog zdravlja okreću rekreaciji.

"U Srbiji recimo, ove godine imamo rekordnu prodaju bicikala, što je svakako pozitivno.” napomenuo je ministar omladine i sporta.

On je otkrio i da je u Srbiji broj dece u sistemu školskog sporta više nego dvostruko uvećan - sa 80.000 na 180.000.

"Organizuju se važna sportska takmičenja, svake godine i jedno međunarodno takmičenje. Veliku pažnju smo posvetili izgradnji i opremanju fiskulturnih sala. Na teritoriji AP Vojvodine obišao sam oko 250 škola, gde smo donirali opremu", poručio je, između ostalog, Udovičić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)