GRADIMO KUĆU OD TEMELJA: Vaterpolo klub Partizan čeka dug proces oporavka

S. KRSTOVIĆ

21. 09. 2020. u 08:10

DA legendarni vaterpolisti nisu odlučili da je poslednji trenutak da spasu svoj Partizan, pitanje je šta bi bilo sa jednim od najtrofejnijih svetskih klubova.

ГРАДИМО КУЋУ ОД ТЕМЕЉА: Ватерполо клуб Партизан чека дуг процес опоравка

FOTO: Ataimages

Crno-beli su dotakli dno i zbog toga nekadašnji kapiten Nikola Kuljača, koji je imao hrabrosti da sedne u vruću direktorsku fotelju, ističe da kreću od nule.

- Prve nedelje govore nam da nas očekuje veoma dug proces oporavka, da je sve devastirano i da moramo da počnemo od početka. Nemamo drugi izbor, a da bismo videli gde smo, šta smo, angažovali smo revizorsku agenciju, advokatsku kancelariju koja će da pročešlja sve ugovore - priča Kuljača.

Račun je blokiran već četiri godine, dugovi su se gomilali, a kada su i deca počela da napuštaju Banjicu, asovi su odlučili da pomognu klubu u kojem su ponikli.

- Naš jedini motiv je da svi zajedno nekako sredimo svoju kuću. Već nekoliko puta sam rekao da svi mi imamo dve lične karte: jednu koju izdaje država, i drugu, sportsku u kojoj je adresa Crnotravska 4. Videli smo da se naša kuća polako urušava i sada ćemo učiniti sve da se ne sruši. Moramo da krenemo od temelja, da gradimo polako... To je bio jedini motiv koji nas je okupio u maju, junu. Sada idemo dalje i ne sumnjam da ćemo uspeti, jer nam je takva narav - ističe Kuljača.

SVI SE DOKAZUJEMO

NOVI strateg Miloš Korolija od početka je bio u planovima novog rukovodstva:

- On je tu šansu zaslužio. Vodio je Banjicu prošle godine, a kako je dosta igrača prešlo u Partizan, logično je da Korolija nastavi da radi sa njima. To se često dešavalo na Banjici i uvek je bilo dobro. Milošu želim sve najbolje i da se dokaže. U stvari, ove godine svi se dokazujemo, ja prvi.

Nikola se pri kraju karijere zaposlio u Partizanu, odakle je otišao 2010. Bio je u OKS, SS Beogradu, agenciji VIND...

- Ovo je kompleksna situacija, jer ima mnogo problema vezanih za Sportski centar. Možda je i bolje što sam nov u ovom poslu, jer ovde moramo da napravimo veliki rez i analizu cele strukture, radnog kolektiva bazena i kluba. Jedina stvar koja jedino štima je trenerski kadar i igrači. Prvih dana uspeli smo da rešimo problem tople vode, to nam je i bio prvi uslov kada smo došli u klub - naglašava Kuljača.

Svestan je legendarni golman da moraju da paze na svaki dinar...

- Znamo dobro da ne smemo da napravimo grešku i da ne povećavamo dug. Mi smo podvukli crtu, nećemo da trošimo ni dinar više nego što imamo. A za stare dugove ćemo videti posle izveštaja revizora, advokata, ako treba i finansijske policije.

Crno-beli zbog teške finansijske situacije i veoma mladog tima ove godine neće da igraju u evropskim kupovima. Ne razmišljaju ni kako da vrate svoje igrače...

- Nećemo nikoga da otimamo, da vrbujemo, jer se dosta ljudi iz drugih klubova potrudilo da ove godine imamo super prvenstvo. Tome se radujem i jedino mi je krivo što mi nemamo značajniju ulogu. Ali, igrači koji su došli iz Banjice imaju priliku da dokažu i pokažu da li mogu da igraju za Partizan kakav će biti za dve godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!