ŠTEFANEK U SVOJOJ KUĆI: Subotičani ponosni na svog rvačkog šampiona

N. I.

18. 09. 2020. u 15:35

SPORTSKI savez Srbije nastavio je sa svojim redovnim aktivnostima i obilascima teritorijalnih sportskih saveza i održavanjem panel diskusija.

ШТЕФАНЕК У СВОЈОЈ КУЋИ: Суботичани поносни на свог рвачког шампиона

FOTO: SSS

Ovog puta su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor primili u Gradskoj kući predstavnike Sportskog saveza Srbije, predsednika Davora Štefaneka, generalnog sekretara Gorana Marinkovića i pravnog savetnika profesora Nenada Đurđevića. Sastanku su prisustvovali i sportski direktor Rvačkog kluba „Spartak“ Sreten Damjanović i generalni sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je istakao da su Subotičani ponosni na olimpijskog šampiona Davora Štefaneka koji predsedava Nacionalnim sportskim savezom.

"Ovaj grad iznedrio je mnoge vrhunske sportiste. Mnogi sadašnji i budući subotički šampioni su danas okupljeni oko Sportskog saveza Subotice, koji uspešno predvodi generalni sekretar Dejan Vuković i njegov tim. Sa skoro 150 sportskih klubova, društava i saveza, subotička krovna sportska organizacija je među najaktivnijim u Srbiji, sa ponosnom tradicijom koja je počela u ovom obliku 1961. godine", naglasio je Stevan Bakić. Grad Subotica je poslednjih godina, kako je istakao, imao odličnu saradnju kako sa nacionalnim, tako i sa lokalnim savezom i ona će se u narednom periodu nastaviti.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zahvalio se novoizabranom gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i svim čelnim ljudima u Subotici i izrazio nadu da će se dobra saradnja nastaviti kako bi se sport u Subotici podigao na još viši nivo.

"Pripala mi je čast da vodim Sportski savez Srbije pre tri godine i mislim da to dobro radim zajedno sa  mojim saradnicima , a na prvom mestu uz pomoć generalnog sekretara Gorana Marinkovića i mogu da obećam da ćemo da nastavimo dobru saradnju, da organizujemo panel diskusije, male sajmove sporta, kao što smo ove godine u Subotici koja je uvek izuzetan domaćin", rekao je Davor Štefanek.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, predstavnici Sportskog saveza Srbije održali su panel diskusiju za 13 teritorihalnih sportakih saveza, Bačkog okruga i opština i gradova u okolini. Tako su i savezi sa severa Vojvodine, nakon Pčinjskog i Braničevskog okruga, imali priliku da postave pitanja profesoru Đurđeviću i razmene iskustva. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Profesor Đurđević je na predavanju istakao izmene u pravilnicima i još jednom skrenuo pažnju na detalje u vezi finansiranja sporta. Sportski savez Srbije nastaviće da organizuje panel diskusije i u ostalim okruzima Srbije.

N. I.
Foto SSS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna