Sportski savez opštine Kučevo domaćin krovnoj organizaciji "Briga o deci i rekreativcima"

N. I.

03. 09. 2020. u 18:25

SPORTSKI savez Srbije nastavio je obilazak teritorijalnih sportskih saveza i ovoga puta posetio Kučevo.

Спортски савез општине Кучево домаћин кровној организацији Брига о деци и рекреативцима

FOTO: SSS

Generalnog sekretara SSS Gorana Marinkovića ugostili su Aleksandar Ilić, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Kučevo, Saša Bulutić, član veća za sport i Miloš Petrović bivši član veća za sport, a novi član veća za turizam.

- Imam samo pozitivne utiske nakon sastanka sa ljudima koji predvode sport u Kučevu. Sportski savez ove opštine kontroliše na najbolji način raspodelu sredstava klubovima, a dobra saradnja sa lokalnom samoupravom izrodila je mnoštvo ideja kao i ciljeva za popularizaciju sporta - bio je prvi komentar Marinkovića koji je predložio organizaciju akcija namenjenih pre svega deci i rekreativcima.

- Generalni sekretar Sportskog saveza opštine Kučevo izrazio je veliko interesovanje da se organizuje najpre Mali sajam spora i da se deci u Kučevu prezentuje šta sve mogu da treniraju i da se uključe u sistem sporta, sklone sa ulica i kroz druženje nauče kako zdravo da žive. Za sledeću godinu planiramo da zajednički sprovedemo i akciju besplatnog fitnesa za žene, pa će akcija "Budi zdrava - vežbaj sa nama" nakon edukacije sportskih stručnjaka biti proširena i na ovu opštinu. Veliko interesovanje postoji i za organizacijz Seoskih igara Sportskog saveza Srbije u 2021. godini. Nadam se da će u Kučevu nastaviti da organizuju trku "Homoljski motivi" i da će ona, uz zajedničke akcije biti lepa tradicija - rekao je Marinković i dodao:

- Dobra komunikacija i buduća intenzivnija saradnja sa sektorom turizma u Kučevu doprineće razvoj celokupne opštine i verujem da će uspeti da turiste privuku u ovaj kraj mnoštvom znamenitosti i netaknutom prirodom - zaključio je generalni sekretar SSS.

Ove godine u opštini Kučevo mlađe kategorije fudbalskih klubova iz Beograda sproveli su svoje pripreme. Povećanje smeštajnih kapaciteta kao i buduće unapređenje sportske infrastrukture uvrstiće Kučevo na mapu sportskog turizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina