NEĆEMO DOZVOLITI DA SPORTISTI ISPAŠTAJU: SSS u misiji pomoći sportu opštine Blace

N. I.

18. 08. 2020. u 18:29

SPORTSKI savez Srbije pored redovnih aktivnosti trudi se da maksimalno brzo i efikasno pomaže u otklanjanju nedostataka u funkcionisanju sporta u jedinicama lokalne samouprave.

НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА СПОРТИСТИ ИСПАШТАЈУ: ССС у мисији помоћи спорту општине Блаце

Foto: SSS

Ove godine opština Blace se suočava sa velikim problemom. Finansiranje sporta od strane opštine obustavljeno je u 2020. godini, sa naznakama da ono neće biti moguće ni u naredne dve godine. Sportski savez Srbije želeo je da na sugestiju Ministarstva omladine i sporta organizuje niz sastanaka u cilju rešavanja ovog pitanja.

Nakon više dopisa sa strane Sportskog saveza opštine Blace i od strane lokalne samouprave, generalni sekretar SSS Goran Marinković i pravni savetnik profesor Nenad Đurđević sazvali su sastanak u opštini zajedno sa trenutnim predsednikom opštine, članovima opštinskog veća kao i predstavnicima opštinskog sportskog saveza. Ideja je bila da se zajedničkim sastankom pronađe rešenje, kako bi sport, odnosno sportisti i mladi u Blacu što manje ispaštali.

Kako je situacija vrlo složena, po konstituisanju nove opštinske uprave koja se očekuje za nekoliko dana, SSS će nastaviti da inicira pokretanje konkretnih koraka kako bi se uspostavilo novo funkcionisanje sporta na teritoriji opštine Blace.

Sportski savez Srbije se nada da će i u ovoj opštini uspešno rešiti probleme kao što je to postignuto već u određenom broju lokalnih samouprava.

- Zdrava sportska sredina mora da postoji u svakom kraju naše zemlje, a deci moramo obezbediti nesmetano bavljenje sportom kako bi imali zdravu budućnost. Nećemo dozvoliti da sportisti i mladi u opštini Blace ispaštaju - zaključio je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili