PROBLEMI U MAĐARSKOJ: Dve osobe pozitivne na virus korona uoči trke

Beta

petak, 17. 07. 2020. u 20:24

ПРОБЛЕМИ У МАЂАРСКОЈ: Две особе позитивне на вирус корона уочи трке

Foto: Tanjug/Darko Bandic/Pool via AP

UPRAVA Formule 1 i Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštili su danas da su protekle nedelje na testiranjima dve osobe bile pozitivne na virus korona, da su udaljene sa posla i da se nalaze u izolaciji.

Takođe, otkriveni su i njihovi kontakti, koji su takođe u izolaciji, navodi se na sajtu Formule 1.

Takmičenje u Formuli 1 počelo je 5. jula u Austriji uz stroge mere kako bi se sprečilo širenje virusa korona , uključujući nošenje maski, održavanje distance i mali broj ljudi u ekipama. Trke se voze bez publike.

Svi koji prisustvuju trkama se testiraju pre putovanja i moraju da imaju negativan test pre nego što uđu na stazu. Oni se zatim testiraju na pet dana, a tokom trka to rade privatne medicinske ekipe.

Otkako je počela sezona obavljeno je gotovo 15.000 testova.

- FIA i Formula 1 potvrđuju da je između 10. i 16. jula obavljeno 4.997 testova na vozačima, ekipama i zaposlenima. Od njih, dve osobe su negativne. Te osobe nisu bile u Austriji, udaljene su sa posla i izolovane. Pronađeni su njihovi kontakti, koji su takođe izolovani - navodi se u saopštenju.

- Ove informacije dajemo u svrhu integriteta i transparentnosti takmičenja. Nećemo pružati posebne detalje o ekipama i pojedincima, a rezultati će biti objavljivani jednom nedeljno - dodaje se.

Veruje se da zaraženi ne rade ni za jednu ekipu i da nisu glavni u organizaciji trke, pa njihovi pozitivni rezultati neće uticati na takmičenje.

Sportski direktor Formule 1 Ros Bron nedavno je rekao da se moraju očekivati pozitivni rezultati i da je ključno da se na pravi način reaguje kako bi se smanjio uticaj virusa na takmičenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)