KUBANCI OPASNO PRETE: "Pirati" sa Kariba pobedili Brazil sa 3:1 i primakli se na svetskoj rang-listi odbojkaškima Srbije na tri i po poena

S. K.

22. 05. 2024. u 12:20

KUBANCI su već na startu Lige nacija u Riju šokirali Brazil (3:1) i dokazali da će našim odbojkašima biti najveći konkurenti u borbi za olimpijsku vizu. "Orlovi" u sredu (2.00) protiv Iranaca startuju u elitnom takmičenje, a zbog vremenske razlike sutra (22.30 po našem vremenu) odmeriće snage sa Japancima, koji su u prvom kolu nadigrali Argentinu sa 3:1.

КУБАНЦИ ОПАСНО ПРЕТЕ: Пирати са Кариба победили Бразил са 3:1 и примакли се на светској ранг-листи одбојкашкима Србије на три и по поена

FOTO: M. Vukadinović

Ne treba trošiti reči pod kojim pritiskom će igrati Kovačević i drugovi kada znaju da im opasno dišu za vratom Simon i društvo u borbi za deveto mesto na svetskoj rang-listi, koje donosi odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Kubancima je pobeda nad Brazilcima donela čak 12,04 bodova. Jasno je i da će se redosled na listi menjati iz dana u dan. Zbog toga naši moraju, kao što su odavno isticali, da se maksimalno skoncentrišu na svoje deo terena. Jer ako se opterete rezultatima drugih selekcija, pre svega Kube, mogu da uđu u veliki problem.

Srbe, osim Irana i Japana, u Rio de Žaneiru očekuju i dueli sa Brazilcima i Nemcima. A Kubancima predstoje okršaju sa Nemačkom, Japanom i Iranom.

- Prvog dana po dolasku u Rio trenirali smo u dvorani "Marakanazinjo". Velika je, ima vetra, takve uslove nismo imali kod nas, moramo da se adaptiramo. Već drugog dana vežbali smo u drugoj hali. Zna se šta se od nas očekuje, spremni smo, znamo šta nam je cilj - ističe za sajt OSS Marko Ivović.

Iskusni primač se ne opterećuje previše rivalima, jer smatra da mnogo toga zavisi od njih samih:

- Znamo zašto smo ovde. Ovogodišnja Liga nacija je drugačija u odnosu na ranije. Imamo mnogo viši cilj i nadam se da ćemo ostvariti ono zbog čega smo ovde.

I ostali igrači veruju da su spremni za izazove koji ih očekuju na turnirima u Riju, Otavi i Ljubljani. Svesni su da se u 12 utakmica kuje njihova sudbina i nadaju se da će uspeti posle 12 godina da ostvare san i plasiraju se na Olimpijske igre u Parizu.

Raspored

RIO

23. maj Srbija - Iran 2.00

23. maj Srbija - Japan 22.30

25. maj Brazil - Srbija 2.00

26. maj Srbija - Nemačka 19.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)