ODBOJKAŠI PREKINULI CRNI NIZ PROTIV TURSKE: Rival pao posle pet setova

Novosti online

12. 05. 2024. u 08:23

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigrala je prvu od dve prijateljske utakmice u okviru priprema za Ligu nacija 2024. i zabeležila je pobedu protiv Turske posle pet setova.

ОДБОЈКАШИ ПРЕКИНУЛИ ЦРНИ НИЗ ПРОТИВ ТУРСКЕ: Ривал пао после пет сетова

FOTO: OSS

Reprezentacija Srbija je u dvorani Arpad Vajs u Kavalezeu (60 km od Trenta) savladala Tursku sa 3:2, po setovima 25:21, 25:18, 23:25, 23:25 i 15:13, posle 118 minuta igre.

U našem timu su najbolji bili Miran Kujundžić i Dražen Luburić sa 17 i 16 poena, a istakli su se još Aleksandar Atanasijević i Marko Ivović sa po deset.

Da je bilo malo sreće, mogli su odbojkaši Srbije da dobiju meč i maksimalnim rezultatom, jer su u trećem setu prokockali vođstvo od 21:18. Ipak, i ovako je bilo slatko, pa su naši momci, računajući i prijateljske mečeve, dobili Tursku posle tri godine posta.

Sjajno je Srbija otvorila meč u Kavalezeu. Luburić je sa nekoliko sjajnih napada nagovestio dobru partiju Orlova, a uz dva poena Kujundžića, novi selektor Turske, Francuz Sedrik Enar bio je primoran da na „minus 5“ (9:4) zatraži prvi tajm-aut.

Bilo je i 11:5 za našu selekciju, ali je Turska u nastavku vršila pritisak servisom, prišla na tri poena zaostatka (13:10), a u dva navrata bili su i na poen minusa (15:14 i 19:18). I pored nešto većeg broja servis grešaka naše selekcije, u završnici su puleni Igora Kolakovića uspeli da dođu do vođstva. As Atanasijevića doneo je konačnih 25:21.

Turska je bolje počela drugi set, povela 6:4, ali je Jovović inicirao preokret i doneo vođstvo Srbiji – 9:7. Serijom dobrih servisa Ivovića i poenima Kujundžića, bilo je i 13:10 za našu selekciju, kada je Enar uzeo novi tajm-aut. Vodila je Srbija i 15:11, pa 19:14, a blokom Podraščanina i 20:14. Još jednom mirnom završnicom, Srbija je duplirala vođstvo na ovom meču – 25:18.

Na početku trećeg seta selektor Srbije Igor Kolaković zamenio je sjajnog Marka Podraščanina, pa je zaigrao Nemanja Mašulović. Turci su krenuli agresivno, poveli 8:4, a sa nekoliko sjajnih blokova stigli su i do ubedljivih 15:9.

Turska je u četvrtom povela 6:2. Srbija je u dva navrata prišla na dva poena zaostatka, ali bilo je primetno da nema dobrog servisa za preokret. Pri vođstvu Turaka od 12:8 pokušao je Igor Kolaković tajm-autom.

Bilo je i 14:8 za našeg rivala, a u završnici pravi "rolerkoster“. Prišla je Srbija na "minus 2“ (20:18), da bi Turska otišla na "plus 5“ (23:18). Ponovo nije bilo predaje, blokom Todorovića došli smo ponovo na 23:21, a onda je i Nedeljković zaustavio Savaša za 23:22. Prvu set loptu protivnika anulirao je Atanasijević, a onda je Todorović pogrešio servis, pa se otišlo u peti set.

Na početku petog seta, selektor Srbije ostavio je u igri Vuka Todorovića, Atanasijevića i Perića, uz Kujundžića, Nedeljkovića, Mašulovića i Kapura. Sa odličnom energijom povela je Srbija 5:2, a na promeni strana bilo je 8:5. Držala je naša selekcija „plus 3“ sve do 13:10, a onda je Turska prišla na poen zaostatka (13:12), kad je Igor Kolaković uzeo prvi tajm-aut.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)