"VELIKA UTAKMICA!" Prvi Zvezdin korak preko Partizana ka 13. zvezdici

S. Krstović

14. 04. 2024. u 23:15

CRVENO-BELI su napravili prvi korak ka 13. zvezdici. Odbojkaši Crvene zvezde su na startu finala plej-ofa Superlige Srbije nadigrali branioca titule, Partizan sa 3:0 (25:19, 25:21, 25:23). Druga utakmica igra se u sredu, 17. aprila u SC "Master", a prvak je ekipa koja ostvari tri pobede.

ВЕЛИКА УТАКМИЦА! Први Звездин корак преко Партизана ка 13. звездици

Foto: Ilustracija

Puleni Ivice Jevtića sinoć su bili bolji od večitog rivala u svim elementima igre. Kapiten Nikola Petrović odlično je razigravao saigrače, uz bombardera Nikolića neumoljivi su bili Stefanović, Omar i Žugić. Domaćin je bio sigurniji i na prijem i sve vreme je kontrolisao igru. Sa druge strane crno-beli su samo na momente igrali dobro, delovali su i da nemaju dovoljno energije za nadigravanje.

- Nije floskula kada kažem da i pored 3:0 nije uopšte bili lako. Bili smo svesni protiv koga igramo i čini mi se da je odlučila naša glava, motiv i smirenost. U trećem setu oni su nekim izmenama učinili neizvesnu završnicu. Ovo su velike utakmice i mi rastemo kao ekipa, imamo puno mladih igrača kojima je ovo prvo finala i u prvom meču su bili izuzetno dobri. Ovaj meč mora brzo da se zaboravi, da se oporavimo i da u "Masteru" dokažemo da smo bolji - naglasio je bloker crveno-belih Dušan Lopar.

Zvezdaši su od početka krenuli su silovito, brzo se odlepili na 9:5, a kada su stekli 18:12 bilo je jasno da će povesti sa 1:0. Drugi set je jedini obilovao preokretima. Gost je u početku bio odlučniji, vodio je 12:8, kada je domaćin podigao nivo igre i strpljivo gradio prekoret. Kada su poveli sa 16:14, vođstvo do kraja nisu ispuštali. U trećem setu Zvezda je dominirali od starta, ali se u finišu šampion primakao na minus jedan, da bi sve dileme razrešio sjajni Dušan Nikolić.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 3:0

DVORANA na Banjici. Gledalaca: 1.000. Sudije: Janković (Niš) i Simić (Obrenovac).

CRVENA ZVEZDA: Boharev 1, Kljajić, Lopar 5, Petrović 2, Ristić (libero), Nikolić 16, Popović, Stefanović 12, Tomašević (libero), Omar 10, Starović, Stepanović, Žugić 8. Poeni - napad: 36, blok: 10, servis: 8, greške rivala: 21 (8 iz servisa).

PARTIZAN: Milosavljević, Dopuđ, Popović (libero), Marinović 5, Mrdak 11, Tadić 7, Janković 2, Rikardo 3, Đurđević, Cvetković, Petrović 3, Krsteski (libero), Bjelica 10, Aleksić, Poeni - napad: 30, blok: 6, servisi: 5, greške rivala: 22 (14 iz servisa).

Setovi: 25:19, 25:21, 25:23

Finale plej-ofa

14.4. C. zvezda - Partizan 3:0

17.4. Partizan - C. zvezda

20.4. C.zvezda - Partizan

23.4. Partizan - C.zvezda*

26.4. C. zvezda - Partizan*

* eventualna četvrta i peta utakmica

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)