SVE JE ZAKUVAO MERAČ VREMENA: Zašto je strateg vaterpolista Partizana Miloš Korolija povukao ekipu dve i po sekunde pre kraja meča

S. K.

09. 04. 2024. u 14:23

UZBURKALA se voda u regionalnoj Premijer ligi za vaterpoliste. Na zvaničnom sajtu piše da je strateg Partizana Miloš Korolija zbog crvenog kartona dve i po sekunde pre kraja meča sa Mornarom u splitskom Poljudu povukao ekipu iz bazena. Inače, crno-beli su izgubili sa 12:11 i ispali u A1 ligu.

СВЕ ЈЕ ЗАКУВАО МЕРАЧ ВРЕМЕНА: Зашто је стратег ватерполиста Партизана Милош Королија повукао екипу две и по секунде пре краја меча

Miloš Korolija / Foto M. Vukadinović

Kormilar crno-belih tvrdi da nije to uradio zbog isključenja, već zbog nepoštovanja duha igre i čudnih poteza zvaničnih lica. Objašnjava i šta je prethodilo odluci da ekipa napusti bazen:

- Imali smo 18 sekundi pre kraja faul na šest metara u dobroj poziciji za šut i izjednačenje. Međutim, merač vremena je pustio vreme, iako je naš igrač bio pod faulom i vreme je moralo da stoji. Sudija je tražio loptu i rekao da vreme nije isteklo. Međutim, kada arbitar vraća loptu igrač nema prava da šutne na gol, što je imao kada je fauliran. Mogli su da nama vrate vreme za napad, jer je cela akcija poništena pritiskom na dugme merača vremena. Imali su milion rešenja da tako reše, oni su se odlučili na rešenje koje je po meni vrlo upitno. Vratio nam je loptu, ali bez prava na šut, što je nije materijalna povreda pravila, ali je povreda duha igre - priča u jednom dahu Korlija.

Iskusni stručnjak podvlači da im je rečeno da igrač nema pravo na šut, jer navodno nije izveo sam sebi. U tom trenutku nisu imali kod sebe snimak da dokažu da je to uradio. Podvlači i da ekipu nije povukao zbog isključenja, koje je dobio što je tražio da se vreme zaustavi:

- Na semaforu je stajalo dve sekunde do kraja, a natezanje je trajalo tri-pet minuta. Oni su hteli da daju loptu Mornaru i da se utakmica završi. Pozvao sam igrače i rekao im ukoliko nam ne vrate loptu da ćemo se povući. To je bezobrazluk, koji ne želim da prođe i moram da naglasim da to nema veze sa igračima i stručnim štabom Mornara. I ne želim da govorim da je to nešto zlonamerno u odnosu na Partizan, već da bi bilo koji protivnik Mornara u ovoj utakmici imao isti tretman.

POVRATAK NA BANjICU

CRNO-BELI posle osam meseci mogu ponovo da treniraju na svoj Banjici. U Partizanu ističu da je zahvaljujući direktoru SC Voždovac Marku Rubežanoviću problem sa bazenom rešen.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić