"IDEMO NA POBEDU": Selektor Bregar pred meč sa Bugarskom

Novosti online

02. 04. 2024. u 11:20

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igra utakmicu sa reprezentacijom Bugarske u sredu od 16 časova u Šumenu, a sledeći duel sa Turkinjama u nedelju od 18 sati u Zrenjaninu.

ИДЕМО НА ПОБЕДУ: Селектор Брегар пред меч са Бугарском

Foto: EPA-EFE/Beate Oma Dahle

Ženska rukometna reprezentacija Srbije priprema se u Pirotu za poslednji ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmice sa Bugarskom i Turskom.

Srbija je trenutno na trećoj poziciji u grupi 6 sa tri boda, dva manje od Turske. Crna Gora ima maksimalnih osam i već je obezbedila plasman, dok je Bugarska bez bodova.

- Dobro smo trenirali, sve su igračice bile na raspolaganju, stigle su nam i devojke koje igraju u inostranstvu. Vidi se napredak, dobar rad u klubovima i individualno. Odradili smo dobru pripremu i idemo u Bugarsku sa ciljem da ostvarimo pobedu - istakao je selektor Uroš Bregar.

Na startu kvalifikacija, Srbija je u Zrenjaninu savladala Bugarke sa 40:16, ali kapiten Jovana Risović smatra da će meč u Šumenu biti veći izazov, uprkos tome što se imperativ pobede ne dovodi u pitanje.

- Meč u Bugarskoj sigurno neće biti lagan kao u Zrenjaninu. Odlučujuća stvar će biti svakako naš pristup, moramo dobro da otvorimo meč da bismo kontrolisale igru sve vreme. Od starta moramo da igramo čvrsto u odbrani da bismo stvorile dobre uslove za golove iz tranzicija i kontri. Nadam se da će nam taj meč doneti samopouzdanje i biti dobra uvertira za Tursku - rekla je Risovićeva.

Evropski šampionat održava se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj od 28. novembra do 15. decembra.

Plasman na finalni turnir obezbediće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake od osam grupa, plus četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije