POMAGAO TERORISTIMA? BEZ MILOSTI! Rusija uhapsila svetskog šampiona!

Novosti online

26. 03. 2024. u 15:17

Teroristički napad u Moskvi, tokom kog je u tržnom centru "Krokus siti hol" ubijeno najmanje 139 ljudi, a broj žrtava možda i poraste jer nije mali broj onih koji su na lečenju a da su u teškom stanju, nije jedina teroristička situacija sa kojom se Rusija ovih dana bori.

ПОМАГАО ТЕРОРИСТИМА? БЕЗ МИЛОСТИ! Русија ухапсила светског шампиона!

Foto: Printskrin/TV Zvezda

Nedavno su, na samom početku marta, ruske službe bezbednosti u Ingušetiji, republici koja je sastavni deo Ruske Federacije, imale vatreni okršaj sa teroristima koji su godinu dana ranije ubili tri policajca.

Taj sukob u gradu Karabulaku, okončan ubistvom pomenutih zločinaca koji su odbili da se predaju i, pucajući iz stana u koji su se zatvorili, tu i skončali, ne bi imao šta da traži na sportskim stranicama portala "Novosti" da se danas nije desio "sportski" nastavak te 24 dana stare bezbednosne priče.

Naime, kako je javila ruska novinska agencija RIA Novosti, ovog jutra je u Ingušetiji uhapšen Seid-Umar Imagožev, prvak sveta u džiju-džici.

Razlog?

Sumnja da je pomagao tzv. "Islamskoj državi".

Tačnije, prema podacima lokalne policije, utvrđeno je da je Imagožev pomagao onim istim teroristima koji su početkom marta likvidirani u opisanom okršaju sa pripadnicima ruskih bezbednosnih službi.

Agencija RIA Novosti je od izvora iz policije Ingušetije saznala sledeće:


"Pod sumnjom da je pomagao militantima, uhapšen je 25-godišnji žitelj naše republike, Seid-Umar Imagožev. Po preliminarnim podacima, on je pomagao Zelimhanu Curojevu, koji je likvidiran početkom marta tokom specijalne operacije u Karbulaku. Imagožev je borac u takmičenjima mešovitih borilačkih veština i svetski je šampion u jednoj od verzija džiju-džice".

Ista agencija potom je podsetila i na detalje sukoba u kome je ubijen Curojev:

"Drugog marta na teritoriji grada Karabulak u Inušetiji uveden je režim protivterorističke operacije. U jednoj od zgrada, jedinca za specijalne namene Federalne službe bezbednosti (FSB) blokirala je grupu bandita koji su nameravali da izvrše velike terorističke zločine. Narednog dana saopšteno je da je u akciji neutralisano šest militanata. Prema dostupnim podacima, oni su bili privrženi tzv. Islamskoj državi i učestvovali su u napadu na jednu policijsku stanicu i ubistvu trojice službenika policije u martu 2023. Trojica bandita, uključujući i njihovog vođu, bili su na saveznoj potrazi".

Foto-galerija iz Krokus siti hola:

Bonus video: Obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina posle terorističkog napada u Moskvi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!