GOCIĆ I JAKŠIĆ PRED LIGU ŠAMPIONA: "Moramo biti spremni za nastavak sezone"

Novosti online

07. 03. 2024. u 12:32

Trener Živko Gocić i igrač Nikola Jakšić govorili su na konferenciji za medije o predstojećim izazovima u Ligi šampiona.

ГОЦИЋ И ЈАКШИЋ ПРЕД ЛИГУ ШАМПИОНА: Морамо бити спремни за наставак сезоне

Foto arhiva VN

Vaterpolisti Novog Beograda gostuju ekipi Jadrana u petak od 19 časova i 45 minuta u prvom kolu druge faze Lige šampiona.

 - Nije laka situacija, okolnosti su takve da je većina naših igrača učestvovala u reprezentativnim akcijama na evropskom i svetskom prvenstvu. Pre samo desetak dana su se vratili u klub, u tom periodu imali smo kratke pripreme u Berlinu sa ekipom Špandaua, a onda smo odigrali dve utakmice u domaćem šampionatu. Pokušali smo da osvežimo i malo odmorimo ekipu, ali i da se pripremimo za izazove koji nam predstoje - rekao je Gocić na konferenciji za medije.

Analizirao je i protivnika.

 - Zanimljivo je da smo sa njima takođe zajednički trenirali na početku sezone, tako da znamo njihovu snagu, ali i njihove slabosti koje ćemo pokušati da iskoristimo. Ipak, treba reći da oni možda ovaj meč dočekuju u malo boljem raspoloženju, jer je veliki deo njihove ekipe učestvovao u osvajanju evropskog srebra i svetskog zlata sa reprezentacijom Hrvatske, pa će sigurno biti motivisani da nastave u tom pobedničkom ritmu - rekao je trener Novog Beograda.

Pohvalio je Gocić i igrače, kao i njihov odnos prema obavezama.

 - Ukoliko mi budemo dali svoj maksimum, imamo velike šanse za pobedu. Respektujemo ekipu Jadrana i veoma cenimo njihove rezultate, ali uz podršku naše publike i uz naš ozbiljan pristup, mislim da s pravom možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Biće sigurno teška utakmica, ali u datim okolnostima mislim da smo maksimalno spremni - istakao je Gocić.

Nikola Jakšić je naglasio da je svaka utakmica u Ligi šampiona bitna.

Svaka utakmica u ovoj drugoj fazi LŠ nam je jako bitna, jer igramo protiv tri vrhunske ekipe. Svaki bod nam je bitan za ono što želimo i za šta se spremamo, a to je F4 LŠ - rekao je vaterpolista Novog Beograda Nikola Jakšić.

Jedan od najboljih igrača ekipe veruje u pobedu.

 - Smatram da ishod ove utakmice zavisi od nas, bez obzira na umor. Verujem da ako u meč budemo ušli kao što smo to činili u prethodne dva duela protiv Vukova i Radničkog iz Kragujevca, da ćemo na kraju mi slaviti pobedu - naveo je Jakšić.

Na kraju kaže da je došlo do velikog pražnjenja posle reprezentativne pauze, ali da to neće sprečiti ekipu da nastavi svoj put.

 - Okupili smo se tek nedavno, nije to još na nekom zavidnom nivou, ali kako meni, tako i ostalima. Iskoristićemo ovaj period da dižemo formu iz utakmice u utakmicu pa ćemo da vidimo - rekao je Jakšić na kraju.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024