GAĐAJU MEDALJE I OLIMPIJSKU NORMU: Naši najbolji seniori startuju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu

S. K.

28. 02. 2024. u 20:35

GDE su stali omladinci žele da nastave seniori na Evropskom prvenstvu u streljaštvu u mađarskom Đeru. Ženska ekipa puškom (Aleskandra Havran, Emilija Ponjavić, Ljiljana Cvetković) je prvak Evrope, dok se miks puškom Aleksandra Havran/Aleksa Rakonjac diči. Ove srede su juniorke u ekipnoj konkurenciji u disciplini pištolj bile 10, a juniori 12.

ГАЂАЈУ МЕДАЉЕ И ОЛИМПИЈСКУ НОРМУ: Наши најбољи сениори стартују на Европском првенству у стрељаштву

streljački savez srbije

U četvrtak kreću seniori, a prvog dana takmičiće se u disciplini pištolj (pojedinačno i ekipno) i miks parovi u disciplini puška. Šampionat traje do subote, a osim medalja deliće se i po dve olimpijske kvote u svakoj disciplini. Od naših olimpijsku vizu imaju Zorana Arunović i Damir Mikec

Boje Srbije će braniti 15 strelaca, ali će se neki takmičiti samo za bodove za svetsku rang listu. Na spisku su: puška - Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić, Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Ivana Anđušić Maksimović, a Stevan Jovanović, Dušan Stojadinović i Sanja Vukašinović pucaju samo za svetsku rang-listu. Pištolj: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov, Zorana Arunović, Brankica Zarić, Jovana Todorović, a Jelena Todorović samo za bodove. Miks parovi - puška: Vukojević/Kovačević i Anđušić Maksimović/Stefanović, pištolj: Arunović/Mikec i Zarić/Grgić.

Marković: Ciljevi su najviši

- Seniroska reprezentacija u Đer je došla u najjačem sastavu i ciljevi su uvek medalje.Nadam se da naše strelce pritisak neće opteretiti i omesti i da ćemo se na kraju radovati i medaljama i kvotama - kaže za sajt SSS sportski direktor Dragan Marković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)