BOLIDI F1 PONOVO NA STAZI: Kreću predsezona testiranja

S. R.

20. 02. 2024. u 18:43

ČEKANjU je došao kraj. Bolidi Formule 1 ponovo će se od danas do petka naći na stazi, u sklopu predsezonskih testiranja na pisti u Bahreinu. To je trenutak istine, koliko su vredno i naporno svi timovi radili u pauzi, a isto tako i prva naznaka hoće li se poredak u odnosu na prethodnu godinu promešati kada na red 2. marta bude došla prva runda predstojećeg prvenstva "najbržeg cirkusa na svetu", na istom mestu usred pustinje.

БОЛИДИ Ф1 ПОНОВО НА СТАЗИ: Крећу предсезона тестирања

FOTO: Tanjug/AP

Koliko je ekipama stalo da vide na čemu se trenutno nalaze, biće iz jednostavnog razloga. Već 2026. stupa na snagu novi ciklus pravila i mašine će opet biti izmenjene tako da će ovogodišnje verzije sa minimalnim izmenama najverovatnije biti na snazi kako ove tako i sledeće godine.

Lestvica koju je postavio Red Bul prošle sezone sa 21 trijumfom u 22 trke (Maks Ferštapen 19, Serhio Perez dve) je visoko. Jedino je Karlos Sainc u Ferariju na VN Singapura uspeo da ukrade slavu rivalu. Zato, koncepti bolida umnogome podsećaju na ono što su inženjeri "bikova" napravili lane, to je ono što su otkrile prezentacije ekipa tokom prethodnih 20 dana.

Međutim, aktuelni šampion "Red Bul" pomalo je šokirao rivale, jer je predstavio izmenjeni bolid, koji ima elemente prethodne verzije Mercedesa, koji se muči već dve sezone.

- Bio je kišovit dan, ali prvi osećaj u bolidu je sjajan. Bilo mi je komforno za vožnju. Sa zadovoljstvom gledam da budem na stazi u Bahreinu i da steknem još više znanja i kako da ovladam njome - poručio je pre nekoliko dana trostruki uzastopni šampion Maks Ferštapen, posle prevezenih 200 kilometara koje ekipe imaju kako bi snimile promo-materijal uoči sezone.

Tokom tri dana u Bahreinu, sesije će biti podeljene u jutarnju i večernju. Zelena svetla upaliće se u osam ujutru, i trajaće do podneva. Posle jednočasovne pauze drugi deo će takođe trajati četiri časa, do 17.00.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!