ANJA I ANDREJ VRAĆAJU OSMEH: Naši plivači nisu osvojili medalju, ali su oduševili sjajnim trkama na SP u Dohi

S. K.

19. 02. 2024. u 13:33

NISU se našli na pobedničkom postolju, nisu doneli medalju sa SP u Dohi, ali su srpskom plivanju vratili veru u lepše dane. Anja Crevar je osvajanjem četvrtog mesta na 400 m mešovito ostvarila najbolji plasman za našu zemlju, još od Rima 2009, kada su Nađa Higl i Milorad Čavić doneli Srbiji dva zlata i jedno srebro.

АЊА И АНДРЕЈ ВРАЋАЈУ ОСМЕХ: Наши пливачи нису освојили медаљу, али су одушевили сјајним тркама на СП у Дохи

Foto: N. Paraušić

Od tog istorijskog uspeha retko su se naši plivači borili za medalju, tako da ovogodišnja tri finala najavljuju lepše dana i ohrabruju ne samo pred EP od 10. do 23. juna u Beogradu, nego i za Olimpijske igre.

Crevarova u Dohi nije uspela da ispliva A olimpijsku normu, od tog cilja delile ju je 40 stotinki, ali je pokazala da se vraća u staru formu i da Pariz nije daleko, kao ni medalja u Beogradu. Da ponovo pliva kao nekad dokazala je i na 200 m delfin, gde je bila deveta.

Kod muškaraca Andrej Barna je opravdao ulogu perjanice našeg plivanja. Subotičanin je u finalu na 100 m slobodno bio šesti i napredovao je dosta u odnosu na SP 2023. u Fukuoki gde je bio 15. A da je u odličnoj formi pokazao je već u štafeti na 4h100 m slobodno, gde je sa Stjepanovićem, Nikolićem i Aćinom stigao do sedmog mesta i A olimpijske igre. I mada nije izborio finale na 50 m slobodno, uspeo je da postane prvi Srbin koji je plivao ispod 22 sekunde - 21,89. To mu je donelo 13. mesto i još jednu olimpijsku normu. Poslednjeg dana sa Stjepanovićem, Živanovićem i Matićem nadmetao se u štafeti na 4h100 m mešovito i zadovoljio 18. mestom.

Barna je svestan da je na vrhuncu karijere i ne krije da želi da napadne medalju na EP u Beogradu, kao i da se domogne finala u Parizu.

Šansu se dobili i mlađi plivači, radi sticanja iskustva i može se reći da Nina Stanisavljević, Jana Marković, Uroš Živanović i Đurđe Matić nisu razočarali. Konačno je formirana i ženska štafeta na 4h100 m slobodno (Milutinović, Stanisavljević, Marković i Bukvić), koja je u Dohi bila 13.

Posle Dohe je jasno da plivačima valja omogućiti maksimalne uslove za rad, jer su pokazali da ni pobedničko postolje nije nedostižno.

Oduševio u miks duet

FINALISTE smo imali i u umetničkom plivanju. Jelena Kontić i Ivan Martinović su u miks duetu slobodni program bili šesti, a u tehničkom programu 10. I njih očekuje izazov na EP u Beogradu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!