MEČ-LOPTA ZA PARIZ: Vaterpolisti sutra u trećem kolu grupe C SP u Dohi igraju sa selekcijom SAD

S. Krstović

08. 02. 2024. u 17:00

TRADICIJA je na strani Srba. Ali tradicija i te kako opominje vaterpoliste. Amerikanci retko pobeđuju olimpijske pobednike, a kada se to desi, veoma je bolno, kao u polufinalu Olimpijskih igara 2008. u Pekingu. A sutra (15.30) „delfini“ u trećem kolu grupe C SP u Dohi protiv izabranika Dejana Udovičića imaju priliku da jednim udarcem ostvare primarne ciljeve: da se osvajanjem prvog mesta u grupi direktno plasiraju u četvrtfinale i, što je najbitnije, izvade olimpijsku vizu.

МЕЧ-ЛОПТА ЗА ПАРИЗ: Ватерполисти сутра у трећем колу групе Ц СП у Дохи играју са селекцијом САД

miloš vukadinović

Daleko od toga da Srbe čeka lak zadatak. Naprotiv, biće to još jedna borba prsa u prsa, slična onoj protiv Crnogoraca, koje su neočekivano deklasirali sa 14:6. I ako ponove prekjučerašnju partiju, mogu da se nadaju pobedi, koja bi obradovala i „ajkule“. Jer, nije svejedno biti drugi ili treći zbog ukrštanja sa grupom D, gde su Mađarska, Italija, Rumunija i Kazahstan. Puleni Uroša Stevanovića imaju to drugo mesto u džepu i ako, ne daj bože, izgube u regularnom toku, onda će morati u nedelju da igraju osminu finala, najverovatnije sa Rumunijom. Ne zaboravimo da poraz sa peteraca donosi Srbima bod i prvo mesto u grupi.

- Protiv Crnogoraca ušli smo u meč maksimalno agresivno i odlučno, kontrolisali utakmicu od prvog do poslednjeg momenta. Prve svega u odbrani, što me izuzetno raduje i daje elana za ono što tek sledi – ističe u telefonskom razgovoru za „Novosti“ Radomir Drašović.

„Delfini“ nisu euforični, već su maksimalno fokusirani na Amerikance.

- Oni su poslednjih godina veoma napredovali i zaista postali izuzetno težak i nezgodan protivnik, što su pokazali na prvoj utakmici protiv Crne Gore. Najveći adut im je definitivno centar Halok, koji sa ostatkom izuzetno kvalitetnih igrača čini zaista ozbiljan tim – smatra Drašović.

Bek Novog Beograda i ne pomišlja da se bavi kalkulacijama. Ne zanima ga projekcija žreba, koja kaže da ako budu prvi u grupi, da će u četvrtfinalu igrati najverovatnije sa Hrvatskom.

- Ne bavimo se toliko protivnicima koliko moramo sobom i ukoliko budemo na visokom nivou, siguran sam da nećemo imati razloga za brigu – podvlači Drašović.

Nemanja Ubović ističe da su protiv Crnogoraca bili fokusirani i da su ispoštavali dogovor iz svlačionice.

- Bila je to najbolja utakmica ove naše generacije, drago mi je da smo pokazali agresivnost i fokus tokom celog meča. Dižemo se iz meča u meč i mislim da smo na pravom putu – kaže centar Srbije.

Iskusni sidraš očekuje paklen dvoboj i sa Amerikancima:

- Znamo koliko je važna utakmica za nas, da nam pobeda donosi prvo mesto, direktan plasman u četvrtfinale i olimpijsku vizu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo, odlično ih poznajemo, reč je o odličnim igračima. U glavni nam je prošlogodišnji duel sa njima na Svetskom kupu u Los Anđelesu, gde smo veći deo utakmice kontrolisali, ali zbog nekog našeg neiskustva i nesigurnosti tada izgubili u poslednjoj četvrtini. Daćemo sve od sebe da se to ne desi ovog puta. Znamo kako da pristupimo meču i očekujem pobedu.

Vučinić: Skoncentrisani od početka

Đorđe Vučinić smatra da protiv SAD moraju da igraju kao i protiv Crnogoraca:

- Očekuje nas još jedan težak duel, moramo da pristupimo meču, kao i sa Crnom Gorom, da budemo skoncentrisani od samog početka. Amerika je dobra ekipa, na penale su izgubili od Crnogoraca, ali igraju sve bolje, imaju par dobrih individualaca. U svakom slučaju moramo da analiziramo neke stvari i siguran sam da ćemo u duel ući maksimalno fokusirani i ako bog da da pobedimo.

Teofilović uz duet

OSIM vaterpolista, sutra će se takmičiti i Jelena Kontić i Ivan Martinović u miks duetu slobodan program u umetničkom plivanju (kvalifikacije su od 7.30, finale je u subotu u 7.30) i 15-godišnji skakač u vodu Aleksa Teofilović, koji će se ogledati u disciplini platforma, 10 metara, kvalifikacije su u 10.32, polufinale i finale u subotu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)