KAMILA KAŽNJENA, EKIPI BRONZA: Uprkos suspenziji Valijeve, Rusiji ostala medalja - Kanađani besni

Đ. S.

30. 01. 2024. u 15:45

UPRKOS diskvalifikaciji Kamile Valijeve zbog dopinga, reprezentacija Rusije u umetničkom klizanju će, ipak, dobiti bronzane medalje sa Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022, saopštila je Međunarodna klizačka unija. Sjedinjene Američke Države su novi olimpijski šampioni u ekipnoj konkurenciji, Japan će dobiti srebrnu medalju, dok je Rusija sa prvog pala na treće mesto, sa jednim bodom više ispred četvoroplasirane Kanade.

КАМИЛА КАЖЊЕНА, ЕКИПИ БРОНЗА: Упркос суспензији Валијеве, Русији остала медаља - Канађани бесни

FOTO: Tanjug/AP

Međunarodna klizačka unija je objavila izmenjenu tabelu bodova sa takmičenja u Pekingu gde je Valijevoj oduzeto maksimalnih deset bodova iz oba nastupa u tom takmičenju, s tim da timovima ispod Rusije nije dodavala bodove.

Na kraju, Rusija je sa 74 boda pala na 54, dok je ukupan broj Kanade 53, što je dovoljno da tim Rusije dobije bronzanu medalju.

Kanada verovatno može da ospori ovu odluku pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), što tamošnji mediji najavljuju kao vrlo izvesno, jer "u kanadskoj kući klizanja uopšte nisu zadovoljni odlukom da Rusiji pripadne bilo kakva medalja".

CAS je juče diskvalifikovao Kamilu Valijevu sa Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine i suspendovao je na četiri godine, u doping slučaju koji je potresao to takmičenje u Kini.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)