ODBOJKAŠKA TRANSFER BOMBA: Ako Tijana Bošković ovo prihvati, imaće platu kakvu mnogi fudbaleri mogu samo da sanjaju!

Novosti online

13. 01. 2024. u 16:19

Naša najbolja odbojkašica, a jedna od najboljih na svetu, Tijana Bošković, glavna je tema ovog sporta tokom drugog januarskog vikenda.

ОДБОЈКАШКА ТРАНСФЕР БОМБА: Ако Тијана Бошковић ово прихвати, имаће плату какву многи фудбалери могу само да сањају!

FOTO: M. Vukadinović

I to sa pravom.

Turski mediji tvrde da je zvezda srpske reprezentacije i ŽOK Ezačibaši - dobila ponudu kojoj je teško reći ne.

Naime, nju poziva drugi turski odbojkaški gigant, Vakifbank, u svoje redove.

Vakifbank iz Istanbula trenira selektor Srbije Đovani Gvideti, pa i ne čudi što bi da ima najbolju odbojkašicu Srbije na raspolaganju i u klubu, ali ne radi se ovde samo o selektorskom pozivu. 

Vakifbank, koji je jedini bio neporaženi osvajač Lige šampiona za odbojkašice, a prvak Evrope je bio 2011, 2013, 2017, 2018, te u poslednje dve godine, 2022. i 2023, nudi neverovatnu platu zvezdi srpskog sporta.

Kako javlja turski odbojkaški novinar Ufuk Sojgur, Tijana Bošković bi u novoj sredini zaradila dva miliona evra za jednu sezonu.

Ako bi se ovaj transfer ostvario, Boškovićeva bi igrala sa sunarodnicim Biankom Bušom.

Tijana Bošković - nestvarna biografija

Rođena u Trebinju, 8. marta 1997. godine, ova sada 194 centimetara visoka odbojkašica zablsitala je u sportu od najmlađih dana. 

Kao korektor je već sa 15 godina u dresu Srbije osvojila medalju (srebrno ja Evropskom olimpijskom festivalu mladih, EJOF-u, na kome je proglašena za MVP-a), a sa 16 godina je na nestvaran način, sa 38 poena u finalu Evropskog prvenstva za juniorke, "presudila" Sloveniji i bila glavni "krivac" za prvu titulu Srbiji u toj konkurenciji.

Sa seniorskom reprezentacijom je osvojila po dve svetske i evropske titule, još dva druga i jedno treće mesto na kontinentalnom šampionatu, dok sa Olimpijskih igara ima srebro i bronzu.

Trenutno kapiten Ezačibašija, Tijana Bošković je ovu sezonu počela osvajanjem svetske klupske titule - i to baš u meču protiv Vakifbanka...

...  a od prelaska u pomenuti tim to je osvojila ukupno dvaput, ima i tri trofeja turskog Superkupa, dva Kupa CEV i jedan Kup Turske.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?