MALTA PA FRANCUSKA: Vaterpolisti se uigravaju za nokaut fazu

S. R.

09. 01. 2024. u 12:01

POSLEDNjI test za vaterpoliste pred najveće izazove. "Delfini" na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj zatvaraju prvu fazu takmičenja današnjim (19.00) duelom trećeg kola grupe C druge divizije. Pitanje pobednika u ovom susretu ne bi smelo da se dovede u pitanje, iako je prva pozicija u grupi overena.

МАЛТА ПА ФРАНЦУСКА: Ватерполисти се уигравају за нокаут фазу

N. Paraušić

Međutim, svesni su naši momci da protiv objektivno slabijeg rivala ne sme da dođe do opuštanja, jer će protivnik u osmini finala (četvrtoplasirana selekcija iz grupe A) biti mnogo jači. Isto tako puleni Uroša Stevanovića sigurno će i pokušati da kalkulisano štede energiju, pošto je prvi eliminacioni duel na programu već sutra.

- Moramo da započnemo jako protiv Maltežana, kao što smo ulazili u duel sa oba dosadašnja rivala. Idemo korak po korak, prva misao i briga nam je Malta, pa ćemo dalje - naglašava za sajt VSS Viktor Rašović.

Jedna od nevolja jeste što, objektivno, "delfini" ne spadaju u drugi ešalon ekipa, u kojem igraju prvu fazu. Zato megdani protiv mnogo slabijih reprezentacija nisu pravo merilo i ne daju pravi odnos snaga.

- Dobro smo startovali na prvenstvu, ne bih želeo da nam dajem "desetku", ali ako bih davao neku ocenu, to je sedam ili osam. U svakom slučaju, imamo puno prostora da napredujemo kako u odbrani, tako i u napadu - ističe ubojiti bek Rašović.

Nemačka je bila najteži rival i donekle dobar reper.

- Koristimo mečeve da probamo neke taktičke varijante za osminu finala. Start na prvenstvu je dobar, sve ide u željenom smeru - konstatuje centar reprezentacije Nemanja Vico.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024