SRBIJA BLISTALA U POLJSKOJ: Borci doneli sedam medalja u domovinu!

Novosti online

09. 01. 2024. u 10:38

ODLIČAN početak godine za srpske sportiste. Međunarodni kjokušinkai turnir "Išiban kup" održan je za vikend u poljskom gradu Vroclavu.

СРБИЈА БЛИСТАЛА У ПОЉСКОЈ: Борци донели седам медаља у домовину!

FOTO: Kyokošinkai saveza Srbije

Ovaj tradicionalni, a prvi turnir u 2024. godini je okupio oko 350 takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a Srbiji je pripalo čak 7 medalja.

- Ništa lepše nego kada godinu počnete sa medaljama. Pripremali smo se jako za ovo takmičenje i vratilo nam se uspesima. Učešće su uz Srbiju uzele i reprezentacije Poljske, Francuske, Austrije, Nemačke, Ukrajine i Slovačke, zaista evropska elita. Sjajne borbe su iza nas. U juniorskoj konkurenciji do zlatnih medalja stigli su juniori Pavle Pavlović, Selena Stanimirović, Mihailo Tešić i Ognjen Garić. Srebro su osvojili Marko Šijan i Vasilije Arsenijević. A u seniorskoj konkurenciji Uroš Ivković pokazao je svu svoju snagu, osvojivši zlato - istakao je Žarko Petković, predsednik Kjokušinkai saveza Srbije.

FOTO: Kyokošinkai saveza Srbije

Ovaj uspeh nije slučajnost. U ovom sportu uspešno se organizuju kampovi po Srbiji.

A Kjokušinkai Beograd organizovao je uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i pripreme u Crnoj Gori, kao i promocije ovog sporta na Zlatiboru i u nekoliko manjih gradova u Srbiji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)