MARKO STAO UZ JOVANU: Podraščanin i Stevanovićeva najbolji u izboru Odbojkaškog saveza Srbije

S. K.

27. 12. 2023. u 21:00

JOVANA Stevanović je najbolja odbojkašica, a Marko Podraščanin igrač u 2023. godini, saopšteno je na tradicionalnom Novogodišnjem koktelu Odbojkaškog saveza Srbije. Na svečanosti je sa ponosom najavljena 2024, u kojoj će se proslaviti 100 godina odbojke u Srbije.

МАРКО СТАО УЗ ЈОВАНУ: Подрашчанин и Стевановићева најбољи у избору Одбојкашког савеза Србије

FOTO: M. Vukadinović

Zbog obaveza Jovana i Marko nisu mogli da pristvuju ceremoniji. U ime blokerke, koja je sa reprezantacijom osvojila evropske srebro, a sa Ezačibašijem titulu klupskog prvaka sveta, nagradu je primila njena majka Dubravka.

- Mnogo mi je žao to što sa vama neću podeliti radost. Zaista, niste imale težak zadatak da proglasiti najbolju igračicu Srbije, jer bilo koju od nas da ste izabrali ne biste pogrešili. Zato ovu nagradu delim sa mojim saigračicama, mojim šampionkama. Hvala Bogu, imala sam prilike da osvajam dosta medalja i priznanja, ali nijedna nema takvu jačinu kao ova, jer dolazi iz moje zemlji, od mojih ljudi, iz moje Srbije - poručila je u video poruci Stevanovićeva, koja je poželela odbojkašima da se plasiraju na Olimpijske igre i da zajedno izađu na balkon.

Marko Podrščanin je ove godine postao rekorder po broju odigranih utakmica za reprezentaciju, a sa Trentinom je osvojio titulu prvaka Italije.

- Želim da se zahvalim porodici, prijateljima, saigračima, stručnom štabu na velikom priznanju i OSS, za koji smatram da je jedna od najboljih organizacija u svetu. Želeo bih da čestitam ženskoj reprezentaciji na izuzetnim rezultatima u 2023, i da poželim mnogo sreće na Igrama i da osvoje olimpijsku medalju koja im jedina nedostaje, a to je zlatna. Na nama momcima je da maksimalno ozbiljno shvatimo olimpijske kvalifikacije u Ligi nacija, da se posle 12 godina plasiramo na najveću svetsku smotru i da tamo napravimo nešto važno - naglasio je u video poruci Podrščanin.

Caković i Janić

JOVO Caković, strateg Jedinstva iz Stare Pazove, i Bojan Janić, kormilar Partizana, najbolji su treneri, dok su Milica Vidačić (TENT) i Matija Milanović (Vojvodina) najbolji mladi igrači.

Savez je na svečanosti spnzorima dodelio zahvalnice.

Gajić: Veliki rezultat i odgovornost

- MOJA prva asocijana da smo 28. godinu zaredom nastavili da u kontinuitetu donosimo medalju sa velikih takmičenja. Jedan veliki rezultat i odgovornost. Posebno bih da se zahvalim sponzorima na čelu sa generalnim i da kažem da da država Srbije funkcioniše jako dobro i da je prepoznala strukovne saveze i omogućila daleko bolje uslove nego što pamtim pre 15, 20, 30 godina. Mislim da je zadatak svih ekipnih sportova da vode računa o svojim klubovima, o domaćoj srpskoj ligi, jer je klub osnovna ćelija u proizvodnji šampiona - istakao je, između ostalog, ministar sporta Zoran Gajić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)