NOVI BEOGRAD MEĐU OSAM NAJBOLJIH U EVROPI! Prvak Srbije u petom kolu Lige šampiona savladao vaterpoliste Breše

S. K.

22. 11. 2023. u 22:37

Cilj je ostvaren – Novi Beograd je osigurao plasman u top 8 Lige šampiona. Naš prvak je u petom kolu grupe A u finišu treće četvrtine slomio otpor borbene Breše – 13:5 (2:1, 2:2, 4:2, 5:0). Filipović i drugovi u poslednjem kolu, 6.decembra sastaju se sa Sabadeljom, koji je savladao Steauu sa 13:6.

НОВИ БЕОГРАД МЕЂУ ОСАМ НАЈБОЉИХ У ЕВРОПИ! Првак Србије у петом колу Лиге шампиона савладао ватерполисте Бреше

miloš vukadinović

Rezultat na semaforu zavarava da su puleni Živka Gocića lako došli do velika tri boda. Dve i po četvrtine u bazenu se vodila beskomprimisna borba. Naš prvak je igrao čvrsto u odbrani, na golu je briljirao Dobožanov, ali je škripalo u napadu. Domaćin se mučio sa igračem više, nije bio siguran ni sa peterca, u trećoj četvrtini kod 5:5 dva su za pola minuta promašili Granados i Filipović. Ipak, šut je proradio kada je bilo najvažnije, Filipović, Vlahopluos i Drašović su za dva minuta doneli 8:5 i odagnali sve dileme. U poslednjoj četvrtini Novobeograđani su napunili Tešanovićevu mrežu do vrha, ne dozvolivši Italijanima da ublaže poraz.

Tako se Novi Beograd pridružio Ferencvarošu, Jadranu ST, Barseloneti, Pro Reku i Olimpijakosu, koji će sa još dva tima iz grupa A i D u drugoj fazi Lige šampiona formirati dve četvrtfinalne grupe.

NOVI BEOGRAD - BREŠA 13:5

BAZEN: „Vlaho Orlić“. Gledalaca: 700. Sudije: Om (Nemačka) i Kovač (Mađarska). Igrač više: Novi Beograd 10 (3), Breša 7 (0). Dva igrača više: Breša 1 (0). Peterci: Novi Beograd 5 (3), Breša 1 (1).

NOVI BEOGRAD: Dobožanov (16 odbrana), Martinović, Skumpakis, Granados 1 (1), Radulović 1, Pijetlović 1, Drašović 2 (1), Jakšić, Perković, Filipović 3, Lukić 2, Vlahopulos 3 (1), De Mikelis.

BREŠA: Tešanović (9 odbrana), Del Baso 1, Dolče, Faralja, Lazić, Đanca, Rencuto 2 (1), Đerato, Alesijani, Balcarani 1, Irving 1, Đito, Masenca.

Četvrtine: 2:1, 2:2, 4:2, 5:0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja