OLIMPIJAKOS RAZREŠIO DILEMU: Grčki prvak i odbojkaši Partizana u drugoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona

S. K.

26. 10. 2023. u 12:24

OLIMPIJAKOS je razrešio bilo kakvu dilemu u kvalifikacionoj grupi 2 prve faze kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona. Prvak Grčke je očekivano u drugom kolu turnira, koje se igralo u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", savladao Radnik iz Bijeljine sa 3:1 (25:10, 25:18, 18:25, 25:20) i tako trasirao sebi i odbojkašima Partizana plasman u drugu rundu.

ОЛИМПИЈАКОС РАЗРЕШИО ДИЛЕМУ: Грчки првак и одбојкаши Партизана у другој фази квалификација за Лигу шампиона

oss

Večeras (18.00) se u nekadašnjem "Pioniru" za prvo mesto u grupi 2 bore crveno-beli iz Pireja i crno-beli. Podsetimo, naš prvak je u prvom kolu savladao šampiona BiH sa 3:0.

Olimpijakos je sinoć lako nadigrao Radnik u prva dva seta, a onda se opustio, što su igrači iz Bijeljine iskoristili da izbore častan poraz. Kod Grka su odskočili Pajenk sa 14 i Zupani sa 13 poena, dok je u redovima Radnika najubojitiji bio Jelić sa 16 poena.

Na turniru grupe 4 u Las Palmasu posle večerašnjeg (19.30) duela domaćina sa ekipom Mladosti iz Zagreba saznaće se koje su dve ekipe nastavile borbu za grupnu fazu. Obe utakmice odigrala je rumunska ekipa Arkadi Galacija, koja je izgubila od Španaca sa 3:0 i savladala hrvatskog prvaka sa 3:1.

Druga dva turnira igraju se od petka do nedelje u Burgasu (Bugarska) i Inzbruku (Austrija). U grupi 1 (Burgas) se za prva dva mesta bore, osim domaćina, Budva (Crna Gora), mađarski Kapošvar i Strumica iz Severne Makedonije. U grupi 3 (Inzbruk) igraju domaći Tirol, finska Sastamala, holandski Apeldorn i ukrajinski Prometej Dnjipro.

S. K.

Presudna druga faza

UKOLIKO su igrači Partizana osvojili prvo mesto u svojoj grupi, u drugoj rundi igraće sa pobednikom grupe 3 (Inzbruk) i drugoplasirane ekipe iz grupa 1 i 4. Drugo mesto crno-bele odvelo je u grupi gde su pobednici grupa 1 (Burgas) i 4 (Las Palmas) i drugoplasirani iz grupe 3 (Inzbruk).

Grupnu fazu Lige šampiona izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana ekipa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave