NE, SARA LOZO NIJE OSVOJILA 50 POENA NA MEČU: Ovako je nastala velika zabuna koju su preneli mediji širom sveta

Novosti online

21. 10. 2023. u 17:57

"SRPSKA odbojkašica Sara Lozo uradila je nešto o čemu će se sigurno dugo pričati". Tim rečima počinjale su brojne vesti ove subote, jer ono što je potom sledilo u tim informacijama bilo je, zaista, neverovatno - "osvojila je 50 poena na jednom meču". Ali, to se, ipak, nije dogodilo.

НЕ, САРА ЛОЗО НИЈЕ ОСВОЈИЛА 50 ПОЕНА НА МЕЧУ: Овако је настала велика забуна коју су пренели медији широм света

FOTO: OSS/FIVB

Naime, kada je okončana utakmice između njenog kluba Ageo Mediks i ekipe Hisamicu Springs, objavljeno je u zvaničnom protkolu da je reprezentativka naše zemlje meč završila sa nestvarnih 50 poena.

Međutim, ispostavilo se da je u pitanju bila greška osobe zadužene za sastavljanje statistike, pa je posle ispravke upisan stvarni broj poena srpske odbojkašice - 25.

Njen učinak nije bio dovoljan za pobedu, pošto je tim iz Saitame poražen sa 3:1 (25:27, 26:24, 27:25, 25:22).

Da je, zaista, osvojila 50 poena, bila bi to, verovatno, druga priča, ali je, i pored odličnog ličnog izdanja, Lozo na nekoliko sati postala odbojkaška vest dana na čitavoj planeti - usled greške statističara.

Sara Lozo - biografija

Sara Lozo je rođena 29. aprila 1997. godine u Jagodini, visoka je 186 centimetara i igra na pozicijama primača servisa i korektora. U seniorskoj karijeri, igrala je za Vizuru, Žetisu, Altaj, Proton, Lugoš i, od 2022, za japansku ekipu iz Saitame, Ageo Mediks.

Sa reprezentacijom Srbije je postala šampionka sveta 2022, bila je "zlatna" i na Evropskom prvenstvu za odbojkašice do 19 godina starosti (2014.), a osvojila je i srebro na ovogodišnjem prvenstvu Evrope, te bronzu u prošlogodišnjoj Ligi nacija.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana