HRABRO SA "SAMURAJIMA": Odbojkaši sutra u Tokiju na kvalifikacijama za Olimpijske igre igraju sa Japanom

S. K.

05. 10. 2023. u 13:06

POČINjU dani odluke. Odbojkaše u Tokiju očekuju tri ključna meča u borbi za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024. Prvi veliki ispit u kvalifikacionoj grupi B je sutra (12.25) u "Jojogi areni" protiv goropadnog domaćina Japana. Zato su "orlovi" danas bili fokusirani na "samuraje", tek posle duela sa njima okrenuće se prvo Amerikancima, pa Slovencima.

ХРАБРО СА САМУРАЈИМА: Одбојкаши сутра у Токију на квалификацијама за Олимпијске игре играју са Јапаном

foto fivb

Srbi su danas pre podne trenirali samo u teretani, a uveče analizirali Japance i spremali, nadaju se, pobedničku taktiku.

- Moramo biti hrabri, moramo biti odlučni i da pokažemo našu najbolju odbojku. Vidimo da su Japanci ušli u formu nakon lošijeg starta na ovom turniru. Samo hrabro, sa verom u sebe i mislim da bi trebalo i rezultat da dođe - ističe za sajt OSS primač Miran Kujundžić.

Krajičkom oka prate se i rezultati u ostalim grupama, naročito u Riju, gde je Nemačka posle Brazila bacila na kolena i Italiju (3:1).

- Vidimo da u svakoj grupi ima poneko iznenađenje. Nemci su u Riju nadigrali i Italiju i krupnim korakom gaze ka Parizu. Dugačko je bilo leto, sigurno je da su neke reprezentacije tempirale formu za ovaj turnir. Ali došlo je i za naplatu kod nekih ekipa koje su igrale završnice svih turnira. Ipak, nadam se da ćemo uspeti da izborimo Igre - kaže Kujundžić.

Drugi trener reprezentacije Bojan Janić naglašava da ne gleda druge grupe, da je uvek skoncentrisan na svoju selekciju:

- Bavimo se nama i imamo sve u našim rukama, što treba da pokažemo prvo danas protiv Japana.

O duelu sa četvrtom selekcijom sveta, koja je bila treća u Ligi nacija, legendarni odbojkaš ističe:

- To što su domaćini ne pravi veliku razliku. Biće sigurno puna hala, ali japanska publika je prilično pitoma, biće lepo da igramo pred punom halom. Biće svakako teško, jer je ova selekcija Japana najbolja u poslednjih 20-30 godina. Evidentno je da sada igraju malo slabije, ali to ne sme da nas opusti. Očekujemo Japan iz Lige nacija, koji je dominirao, igrao jako dobro. Moramo biti maksimalno spremni, jer znamo što nam donosi eventualna pobeda.

RASPORED

PETO kolo, petak: Turska - Finska (3.00), Tunis - Egipat (6.00), SAD - Slovenija (9.00), Japan - Srbija (12.25). Šesto kolo, subota: Turska - Egipat (3.00), Tunis - Finska (6.00), SAD - Srbija (9.00), Japan - Slovenija (12.25). Sedmo kolo, nedelja: Egipat - Finska (3.00), Turska - Tunis (6.00), Slovenija - Srbija (9.00), Japan - SAD (12.25).

TABELA: Slovenija 4 pobede (12 bodova), SAD 4 (12), Srbija 3 (9), Japan 3 (9), Turska 1 (3), Egipat 1 (2), Finska 0 (1), Tunis 0 (0).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori