DEVET GODINA SAM NAPORNO RADIO: Micić presrećan što je postao deo NBA lige u Oklahomi

V. N.

03. 10. 2023. u 13:40

SA punih 29 godina, Vasilije Micić ostvario je svoju dugogodišnju želju i prvi put u karijeri ove sezone biće deo NBA karavana. Kao član Oklahome imaće priliku da oseti parkete i igru u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Doskorašnjeg plejmejkera Efesa draftovala je Filadelfija još davne 2014.

ДЕВЕТ ГОДИНА САМ НАПОРНО РАДИО: Мицић пресрећан што је постао део НБА лиге у Оклахоми

FOTO: Tanjug/AP

- Pre dve godine bili smo u ozbiljnim pregovorima - otkrio je Micić novinarima na medija danu. - Posle toga, imao sam osećaj da moram sebi još nešto više da dokažem u Evropi. Ovog leta se konačno sve poklopilo. Presrećan sam što sam dobio priliku, jer je ovo ono na čemu sam mnogo radio punih devet godina, mislim da je vredelo.

Micić je pre Efesa, sa kojim je osvojio dve Evrolige i bio MVP, igrao za Žalgiris, Tofaš, Crvenu zvezdu, Bajern i Megu. Sada je u NBA timu koji je jako mlad i željan dokazivanja.

- Ništa u mom životu nije mi pruženo na tacni. Ništa nisam lako postigao. Neće mi biti problem da se prilagodim.

S obzirom na to da će biti novajlija u timu, upitan je hoće li donositi "vodu i peškire".

- Nadam se da mi to neće tražiti. Prestar sam za to, ali ako bude potrebno, neće mi biti problem, sve je to deo igre.

Micić će uz sebe imati i zemljaka Alekseja Pokuševskog, koji se oporavlja od povrede članka.

- Osećam se dobro. Trenutno radim u teretani, oporavak ide u pravom smeru. Fizički sam napredovao ovog leta. Donji deo tela mi je mnogo jači, sada sam u stanju da radim neke stvari koje nisam bio u mogućnosti pre godinu dana - podvlači krilni igrač.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)