NESTVARNA SCENA: Vojnici NATO pozdravili himnu Rusije (VIDEO)

Novosti online

02. 10. 2023. u 21:06

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijana vojna operacija", dolaze iz sfere sporta.

НЕСТВАРНА СЦЕНА: Војници НАТО поздравили химну Русије (ВИДЕО)

Screenshot

"Novosti" vam donose jednu nesvakidašnju priču, čija je nestvarnost upravo u tome kako se i u kom istorijskom trenutku desila.

U Rio da Žaneiru je upravo okončano Svetsko prvenstvo u streljaštvu za oružane snage. Učestvovale su mnoge države, odnosno pripadnici njihovih vojski, a bojkota Rusa nije bilo, za razliku od brojnih slučajeva u drugim sportskim disciplinama od početka pomenutog rata u Ukrajini.

Naprotiv.

Rusija je ne samo mogla da se takmiči, već je, za razliku od drugih sportskih događaja međunarodnog tipa, to mogla da učini uz svoju zastavu, grb, himnu...

I, himna je važna za ovu priču.

A i vojnička čast.

Naime, u kolektivnom nastupu, vojna reprezentacija Rusije je osvojila zlato na pomenutom šampionatu planete za oružane snage i, kako to već biva, posle dodele medalja - u čast pobednika intonirana je himna.

A onda su svi prisutni, pa i vojnici iz zemalja NATO, pozdravili himnu osvajača zlatne medalje, salutirajući pritom visoko podignutoj zastavi Ruske Federacije.

U duhu sporta, kako je i red.

Pogledajte i vi tu scenu (u centralnom planu su vojnici zemlje-domaćina, Brazila, ali su se salutiranju pridružili i svi ostali učesnici šampionata)

Najnovije vesti koje se tiču rata u Ukrajini, ali i svega drugog što je vezano za taj sukob Rusija - Ukrajina, možete da pratite u današnjem blogu uživo na portalu "Novosti" do kog vas vodi klik OVDE.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)