SRPSKI PARASTONOTENISERI PEČATIRALI VIZE ZA PARIZ : Oličan učinak na Evropskom prvenstvu u Šefildu, osnova za Paraolimpijske igre

S. B.

15. 09. 2023. u 20:28

STONOTENISKA reprezentacija Srbije u konkurenciji sportista sa invaliditetom osvojila je čak osam medalja, dva zlata, tri srebra i tri bronze na Evropskom prvenstvu u Šefildu ali, po rečima selektora Zlatka Keslera, još značajnije je da su naši takmičari osvojili bodove koji ih stavljaju na listu za paraolimpijsku vizu, dogodine u Parizu.

СРПСКИ ПАРАСТОНОТЕНИСЕРИ ПЕЧАТИРАЛИ ВИЗЕ ЗА ПАРИЗ : Оличан учинак на Европском првенству у Шефилду, основа за Параолимпијске игре

privatna arhiva

Naša najuspešnija takmičarka u Engleskoj bila je Borislava Perić Ranković, koja je osvaojila pojedinačno zlato i dva srebra u dublu i miksu. Mitar Palikuća je pored pojedinačne bronze, osvojio i zlato u miksu i bronzu u dublu, a Ana Prvulović je pored srebra u singlu bila bronzana u miksu sa Goranom Perlićem.

Mitar Palikuća i Nada Matić su u miksu osvojili zlatnu medalju. Srebro je pripalo dublu Borislava Perić Ranković i Nada Matić, te miksu koji je Borislava odigrala sa Mladenom Ćirićem. Dubl Mitar Palikuća i Mladen Ćirić osvojio je bronzanu medalju, kao i miks Goran Perlić i Ana Prvulović.

- Cilj je bio da naših pet reprezentativaca, koji su na pragu paraolimpijskih kvota, u Šefildu ne gube od slabije plasiranih rivala na Svetskoj rang listi, već da pobeđuju bolje rangirane i da napreduju u gornjem delu tabele- kaže selektor Kesler.- To smo ostvarili i svakako da sam zadovoljan tom činjenicom kao i osvojenim odličjima. Takođe, uočili smo i neke nedostatke u pojedinim partijama, posebno u finalu dublova sa reprezentativkama Hrvatske, gde smo odigrali lošije nego što možemo. Sve te stvari imamo vremena da popravimo i korigujemo za Paraolimpijske igre u Parizu.

Najnoviji poredak na Svetskoj rang listi biće zvanično objavljen 1. oktobra, što će biti ogledalo učinka naših parasztonotenisera u Šefildu na evropskoj smotri.

- Videćemo tada kako stojimo a za sada sve teče po planu. Borislava je u Engleskoj potvrdila kvalitet i direktno se plasirala na Paraolimpijske igre, kao i Nada Matić i Mitar Palikuća. Sasvim je izvesno da će se Ana Prvulović i Goran Perlić popeti na listi koja vodi u Pariz, s obzirom na to da su imali dobar učinak. Međutim, po propizicijama, njima predstoji učešće na još jednom međunarodnom turniru, pa će krajem septembra da se takmiče na Svetskom kupu u Finskoj. Ako tamo potvrde bodove, overiće paraolimpijsku vizu, što znači da ćemo po planu imati pet reprezentativaca u Parizu. Želja je da osvojimo jš jednu – dve paraolipijske kvote, kako bismo imali mogućnost kombinacije za dublove i miskove, koji nam leže. Jer, naši reprezentativci imaju sve uslove da se redovno sastaju i na treninzima da redovno vežbaju- ističe Kesler.

Mitar Palikuća, uzdanica novosadskog „Spina“, zadovoljan je sopstvenim učinkom na Evropskom prvenstvu u Šefildu, mada ističe da je u nekim partijama moglo i bolje rezultatski da se prođe.

- Možda su neke od medalja mogle da budu i sjajnije, ali nam je u nekim situacijama nedostajalo i malo sportske sreće. U pojedinim mečevima, gde je trebalo da potvrdimo superiornost, rivali su nam se „izmigoljili“, a u odmeravanju sa jačim suparnicima, takođe smo imali priliku da se dokažemo. U svakom slučaju, znamo na čemu smo i šta nam je potrebno činiti da bismo bili još bolji- kaže Palikuća.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije