NOVI BEOGRAD FAVORIT BROJ JEDAN: U subotu počinje Superliga za vaterpoliste u kojoj četa Živka Gocića brani titulu

S. K.

15. 09. 2023. u 12:17

KREĆE i Superliga za vaterpoliste. Posle prošlonedeljnih uzbuđenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona naši najbolji klubovi sutra počinju borbu za titulu. I ove sezone prvak Srbije Novi Beograd je najveći favorit za pehar VSS, koji je osvajao u poslednje dve godine.

НОВИ БЕОГРАД ФАВОРИТ БРОЈ ЈЕДАН: У суботу почиње Суперлига за ватерполисте у којој чета Живка Гоцића брани титулу

miloš vukadinović

Šampionat će zbog zgusnutog kalendara, EP je u januaru, SP u februaru, biti podeljen u više faza. Prvo će biti odigran ligaški deo u kojem će ekipe biti podeljene u dve grupe: A i B i trajaće do 25. novembra. Potom će prve tri ekipe iz obe grupe formirati grupu za plasman od 1. do 6. mesta, a preostale grupu za plasman od 7. do 12. mesta. Međusobni susreti se prenose, a mečevi će se igrati od 17. februara do 13. aprila.

Pre četiri ekipe u plej-ofa razigravaće se za plasman od 1. do 4. mesta. Sledeće četiri za plasman od 5. do 8. mesta, kao i od 9. do 12. mesta. Finale je 18, 25. i eventualno 29. maja. Ali, igraće se i za treće, peto, sedmo, deveto i 11. mesto. U plej-aut 11. ekipa igra sa drugom iz Prve A lige, a 12. sa prvom iz Prve A lige.

Važno je napomenuti da nema više nerešenih rezultata, nego će se pobednik dobiti posle peteraca. Zato je i sistem bodovanja drugačiji: pobeda u regularnom toku donosi tri boda, pobeda posle peteraca dva, poraz posle peteraca jedan i poraz u regularnom toku 0 bodova.

Prvo kolo - A grupa, sutra: Stari grad - Proleter (11.45), Vojvodina - Šabac (19.00), Novi Beograd - Partizan (19.30). B grupa, sutra: Crvena zvezda - NBG vukovi (20.00), Niš - Radnički (20.00), Taš - Valis (20.45).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024