BESPLATAN ULAZAK U SVET SPORTA ZA DEVOJČICE: Institut za ženski sport nastavlja da raste i počinje novu sezonu upisa

Novosti online

08. 09. 2023. u 15:16

Četvrtu godinu zaredom Institut za ženski sport postavlja nove standarde razvoja ženskog sporta u Srbiji i najavljuje početak nove sezone besplatnih škola sportova u 15 gradova širom zemlje, namenjenih svim devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina.

БЕСПЛАТАН УЛАЗАК У СВЕТ СПОРТА ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ: Институт за женски спорт наставља да расте и почиње нову сезону уписа

SSAB

Više od pedeset sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljenih u Institutu za ženski sport ima cilj da omogući svim devojčicama u Srbiji besplatan pristup sportu.

"Želimo da svaka devojčica u Srbiji ima priliku da oseti radost i dobrobit bavljenja sportom", izjavila je Marina Maljković, osnivačica Instituta za ženski sport, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije i dodala "Ovo je naša četvrta godina rada besplatnih škola sportova u kojima je širom Srbije do sada treniralo više od tri hiljade devojčica, i ponosni smo što doprinosimo razvoju vrednosti koje su najznačajnije za našu budućnost – briga o zdravlju, fizička aktivnost i razoj timskog duha".

Više od 60% devojčica osnovnoškolskog uzrasta u Srbiji nema redovnu fizičku aktivnost, koja je ključna za pravilan rast i razvoj. Iako su žene i devojčice u mnogim sportovima postigle zapažene uspehe, jaz između broja muškaraca i žena u sportu ostaje velik. Institut za ženski sport ima za cilj da smanji ovaj jaz i pruži priliku devojčicama širom Srbije da se upuste u svet sporta bez ikakvih finansijskih prepreka. Osamnaest škola sportova dostupno je u 15 gradova na čak 35 lokacija širom Srbije, pružajući brojne mogućnosti za razvoj sportskih veština i entuzijazma.

IŽS poziva sve roditelje i staratelje da podrže ovu inicijativu i omoguće svojim devojčicama da se priključe besplatnim školama sportova koje su im dostupne u njihovim lokalnim zajednicama. Ovo je prilika da zajedno gradimo zdraviju i aktivniju budućnost za naše devojčice. Za sve informacije i upis možete pozvati broj telefona Instituta 063 238204, posetiti veb-sajt www.institutzazenskisport.rs ili putem Instagram i Fejsbuk profila @institutzaženskisport. Upis u besplatne škole sportova vrši se dolaskom na prvi trening.

Besplatne škole sportova koje je Institut razvio pomažu devojčicama širom zemlje da zdravije žive i lakše postignu uspeh u školi. Misija Instituta je da napravi pozitivnu razliku u budućem razvoju devojčica u našoj zemlji.

Svakom sportu potrebno je više devojčica, priključi nam se!

Institut za ženski sport vodeća je organizacija za ženski rekreativni i prosfesionalni sport u jugoistočnoj Evropi, koju vode vrhunski sportski stručnjaci. Institut je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da omogući devojčicama i ženama da budu fizički aktivne i pomogne im da ostvare svoj pun potencijal u životu. Institut radi na brojnim projektima, od kojih se ističe organizacija besplatnih škola sportova i radionica za devojčice uzrasta od 7 do 14 godina. Stručno vođene treninge za 18 različitih sportova u 15 gradova širom Srbije na 35 lokacija pohađalo je do sada više od 3.000 devojčica. Institut je osnovala Marina Maljković, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024