"NIKAD NE ODUSTAJEMO!" Odbojkašice Srbije preokretom do nove pobede na Evropskom prvenstvu

S. K.

23. 08. 2023. u 23:01

PRECRTANA je i Mađarska. Odbojkašice su po običaju počele nervozno, prepustile prvi set slabijim rivalkama, a onda su zaigrale kako znaju i ostvarile četvrtu pobedu na EP u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji – 3:1 (21:25, 25:12, 25:14, 25:15). Svetske prvakinje se sutra (20.00) u poslednjem kolu grupe A u Gentu sastaju sa Belgijom.

НИКАД НЕ ОДУСТАЈЕМО! Одбојкашице Србије преокретом до нове победе на Европском првенству

FOTO: FIVB

Tada će i naše devojke, posle duela Poljske i Ukrajine, znati da li su im potrebna dva seta da overe prvo mesto u grupi, kako bi se u osminifinala sastale sa četvrtom selekcijom iz grupe C. Ali, znajući Srpkinje one se neće kockati, igrati sa ugledom, jer žele da grupnu fazu završe sa maksimalnim učinkom. I učiniće sve da savladaju, za njih, uvek neigodne Belgijanke.

Vrlo važna pobeda za nas – rekla je posle meča Bianka Buša. – Počele smo malo nervozno, ali smo na kraju došle do naše igre. Nikada ne odustajemo, takav je naš mentalitet i slavile smo.

Selektor Đovani Gvideti je juče „malo izmešao karte“ pa je meč počeo sa postavom Drča, Buša, Lozo, Popović, Aleksić, Bošković, libero Pušić. I nije očekivao da će naše devojko ponovo odigrati slavo uvodni set. Rasterećene Mađarice, čiji je selektor Alesandro Kjaparini priznao da su na megdan Srpkinjama izašle da uživaju u igri, uhvatile su naše dame na krivoj nozi. Povele su 4:1, nije ih poremetilo ni kada su naše devojke asom Tijane Bošković preokrenule na 13:12, već su na servis Aleksandre Laslop napravile seriju 6:0 za 18:13. Pokušavao je Gvideti izmenama da trgne svoje devojke, ali nije uspeo da spasi prvi set.

Međutim, kao i protiv Poljske, zlatne su od drugog čina zaigrale kako znaju. Stabilizovale su prijem, pojačale servis, Boškovićeva, ali i ostale, bile su nezadržive u napadu i Mađarice su brzo shvatile da će do kraja meča samo da se dive našim devojkama. Razlika u klasi je bila velika, tako da su Srpkinje lagano osvojile preostala tri seta. Gvideti je iskoristio priliku da šansu pruži svim devojkama, a duel sa Mađarskom posebno će da pamti mlada blokerka Hena Kurtagić, koja je u finišu meča debitovala na evropskim prvenstvima.

SRBIJA – MAĐARSKA 3:1

DVORANA: „Top sport arena“ u Gentu. Gledalaca: 500. Sudije: Kintal (Češka) i Akdemir (Turska).

SRBIJA: Buša 13, Lazović 2, Drča 2, Popović 1, Uzelac 1, Ognjenović, Kurtagić 2, Pušić (libero), Bjelica 2, Aleksić 8, Stevanović 6, Jegdić (libero), Bošković 30, Lozo 4. Poeni – napad: 56, blok: 9, servis: 6, greške rivala: 25 (9 iz servisa).

MAĐARSKA: Vesenji, Tot (libero), Kump, Glembovcki 8, Terek 7, Naša-Pekarik 7, Berko, Nemet 17, Kiš, Petovari 4, Pinter 2, Kertes, Boško 1, Laslop 3. Poeni – napad: 38, blok: 8, servis: 3, greške rivala: 17 (8 iz servisa).

Setovi: 21:25, 25: 12, 25:14, 25:15.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!