NOVAK SE PRED SVOJE FINALE ODUŠEVIO SRPKINJOM: Đoković čestitao Ivani Vuleti svetsko zlato (FOTO)

Novosti online

20. 08. 2023. u 19:14

Ivana Vuleta je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila zlatnu medalju, ušla je tako u istoriju srpske i svetske atletike, a među prvima joj je čestitao i Novak Đoković.

НОВАК СЕ ПРЕД СВОЈЕ ФИНАЛЕ ОДУШЕВИО СРПКИЊОМ: Ђоковић честитао Ивани Вулети светско злато (ФОТО)

Tanjug/AP

Novak Đoković, koji se sprema za svoje finale sa Karlosom Alkarazom, i to na mastersu u Sinsinatiju (koje ćete moći uživo da pratite na portaluu "Novosti"), pratio je pažljivo Ivanine nastupe na šampionatu planete.

A nedugo nakon što je njegova sunarodnica postala svetska prvakinja, na društvenim mrežama je emitovao njenu fotografiju sa budimpeštanskog stadiona i poručio:

"Čestitke, ivana!", uz grafički prikazu aplauza, bicepsa koji simbolizuje snagu i - zlatne medalje:

Čestika Novaka Đokovića Ivani Vuleti na svetskoj tituli / Foto: Printskrin Instagram/djokernole

Svetski rekord u skoku u dalj - žene

Svetski rekord u ženskoj konkurenciji drži Galina Čistjakova, koja je kao reprezentativka Sovjetskog Saeza skočila 7,52 u tadašnjem Lenjingradu 1988. godine, dok Amerimanka Džeki Džojner Kersi zauzima drugo mesto na "večnoj listi" sa 7,49, što je ostvarila dvaput (1994. godine).

Treća je reprezentativka Istočne Nemačke, Hajke Dreksler, koja je 1988. skočila 7,47, a taj rezultat još četiri puta ponovila.

Ivana Vuleta - biografija

Rođena kao Ivana Španović 10. maja 1990. u Zrenjaninu, kao vrlo mlada je svojim anstupima najavila da će biti svetska zvezda. Bila je srebrna na juniorskom prvenstvu sveta, a onda osvojila i zulato na Univerzijadi, i svetsko zlato na šampionatu planete za atletičare i atletičarke do 20 godina starosti.

Ivana Vuleta u finalu Svetskog prvenstva u Budimpešti / Tanjug/AP

U seniorskoj konkurenciji osvojila je olimpijsku bronzu, na dvoranskim prvenstvima sveta osvojila dva zlata i jedno srebro, pet puta je bila osvajačica Dijamantske lige, dvaput evropska šampionka, jednom srebrna na šampionatu "starog kontinenta", triput prvakinja Evrope u dvoranskim uslovima, osvajačica 17 mitinga Dijamantske lige...

Šest puta je bila prvakinja Srbije na otvorenom, u pet navrata u dvorani, četiri puta balkanska šampionka, jednom mediteranska šampionka, i tako dalje, i tako dalje...

Udajom za Marka Vuletu 26. septembra 2021. Ivana Španović je promenila prezime.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)