OZBILJNA INICIJATIVA! "Rusima i Belorusima zabraniti učešće na svim sportskim događajima"

Novosti online

26. 07. 2023. u 20:56

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i ratnih zbivanja, što je potvrdio i početak ove nedelje.

ОЗБИЉНА ИНИЦИЈАТИВА! Русима и Белорусима забранити учешће на свим спортским догађајима

Foto: AP

Naime, predsednica Vlade Estonije Kaja Kalas poručila je danas da ruskim i beloruskim sportistima "treba zabraniti da učestvuju na svim međunarodnim sportskim događajima, dok traje agresija Rusije na Ukrajinu".


Kalas smatra da ta zabrana treba da se odnosi i na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.
"Važno je zadržati zabranu učešća ruskih i beloruskih sportista na međunarodnim sportskim događajima - čak i pod neutralnom zastavom na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Takva zabrana mora trajati dok traje agresija Rusije na Ukrajinu", napisala je premijerka Estonije na Tviteru, komentarišući objavu kolege Margusa Cahkne, ministra spoljnih poslova, koji je poručio da "ruska bela zastava treba da bude prisutna samo na bojnom polju", uz optužbe na račun Rusa da su u Ukrajini vršili silovanja, ubistva, mučenja, kidnapovanja i terorističke akte.

Podsetimo, od proleća 2022. Rusi i Belorusi u nekim sportovima (isključivo individualnim) i pored brojnih sankcija i zabrana - mogu da učestvuju na međunarodnim nadmetanjima, ali samo ako pristanu da nastupe bez ikakvih državnih obeležja.

Najnovije vesti vezane za rat u Ukrajini možete uživo, iz minuta u minut, da pratite u današnjem blogu uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona