"NISMO ZAVRŠILI POSAO!" Vaterpolisti posle drame sa Italijom jedva čekaju polufinale Svetskog prvenstva

S. K.

25. 07. 2023. u 16:30

BRANISLAV Mitrović je čudesnim odbranama u penal seriji odveo Srbiju u polufinale SP u Fukuoki. A četvrtfinalnu dramu sa Italijanima okončao je hladnokrvni Strahinja Rašović koji je nadmudrio Del Lunga za veliko slavlje u bazenu - 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2 - 4:3). U regularnom toku bilo je 11:11. "Delfini" će se u četvrtak (10.00) za ulazak u finale boriti sa Grčkom.

НИСМО ЗАВРШИЛИ ПОСАО! Ватерполисти после драме са Италијом једва чекају полуфинале Светског првенства

Foto: N.Paraušić

Srbima su se još jednom posrećili peterci. Posle Crnogoraca i Italijane su bacili u očaj posle penal seriji. I juče je opet odskočio prekaljeni golman koji je odbranio dva peterca, Di Somi u drugoj i Damonteu u petoj seriji. Prvi put njegovu čudesnu odbranu "delfini" nisu materijalizovali, jer je Del Lungo zaustavio šut Radulovića, ali zato Rašović, koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice, nije dozvolio kapitenu vicešampiona sveta da ga nadmurdi kao u drugoj četvrtini.

Izabranici Uroša Stevanovića su tako Srbiji doneli polufinale na svetskim prvenstvima posle šest godina. I pokazali da imaju srce, kvalitet, snagu i znanje da se bore sa najjačim selekcijama na planeti. Znajući ihsve će učiniti da se domognu trona, mada im je prvi cilj da izbore finale i plasman na Olimpijske igre 2024. u Parizu.

Okršaj sa Italijanima bio je neizvestan od prve do poslednje sekunde i kulminirao je petarcima.

- Utakmica je bila izuzetno napeta, od početka do kraja. Osim naše početne prednosti od 2:0, nijedna ekipe nije uspela da stekne više od jednog gola viška, što dovoljno govori koliko je bila gusta utakmica. Od početka do kraja smo pokušavali da ispoštujemo sve zadatke o kojima smo pričali pre meča i na kraju zasluženo pobedili - ističe za "Novosti" centar Đorđe Lazić.

Naši su krenuli sigurnije, golovima Jakšića i Lazića poveli sa 2:0. I onda je, kao po nekom pravilu, usledio pad, koji su Italijani za minut kaznila sa tri gola - 3:2. Naši su u drugoj četvrtini uspeli da vrate prednost na trenutak (5:4), ali i da ne iskoriste dva igrača više i da Del Lungo odbrani petarac Rašoviću. Ipak na poluvreme su ekipe otišle poravnate - 5:5.

U drugom poluvremenu Italijani su stalno imali minimalno vođstvo, ali im naši nisu dozvoljavali da se odlepe na plus dva. Mučili su se "delfini" sa igračem manje, srećom ne i sa igračem više. Srbi su 48 sekundi pre kraja golom Nemanje Ubovića izborili peterce. A na ruletu su "delfini" pokazali da imaju odlučnost pobednika.

- Još nismo napravili veliki uspeh. Uspeli smo da probijemo barijeru, da posle nekoliko neuspešnih četvrtfinala pobedimo, ali nismo završili posao, jer znamo zašto smo ovde došli. Zato jedva čekamo utakmicu sa Grčkom. Ja jesam pogodio za 11:11, ali je najzaslužniji Radulović koji me je video i dodao loptu. Svi pričaju da su penali lutrija, ali mislim da smo zasluženo pobedili - naglasio je Nemanja Ubović.

Četvrtfinale - 25. jul

Grčka - C. Gora 10:9

Italija - Srbija 14:15 pp

Mađarska - SAD 13:12

Španija - Francuska 7:6

Polufinale - 27. jul

Grčka - Srbija 10.00

Mađarska - Španija 11.30

Za 5. do 8. mesto

C. Gora - Italija 7.30

SAD - Francuska 8.30

Subota - 29. jul

Za 7. mesto 7.00

Za bronzu 8.30

Za 5. mesto 10.00

FINALE 11.30

ITALIJA - SRBIJA 14:15

BAZEN: "Marina Mese" u Fukuoki. Sudije: Zvart (Holandija), Om (Nemačka). Igrač više: Italija 12 (8), Srbija 10 (6). Dva igrača više Srbija 1 (0), Peterci:Srbija 2 (1), Italija 1 (1). Strelci iz peteraca: Drašović, Vučinić, Jakšić i Rašović za Srbiju, Fondeli, Di Fulvio, Prešuti za Italiju.

ITALIJA: Del Lungo (14 odbrana), Di Fulvio 3, Damonte, Marcialo, Fondeli, Kanela 2, Veloto 1, Ečenike, Prešuti 1, Bruni 2, Di Soma 2 (1), Dolče, Nikosia.

SRBIJA: Mišović, Radulović, Rašović 4, Ranđelović, Lazić 1, Milojević, Drašović 1 (1), Jakšić 2, Janković Ubović 1, Vučinić 1, Martinović 1, Mitrović (6 odbrana).

Četvrtine: 3:3, 2:2, 4:4, 2:2 - 3:4

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)