KAKVA DRAMA SRBA I CRNOGORACA: Nestvaran preokret "delfina" i rulet sa peteraca za beg od Hrvata

Novosti online

21. 07. 2023. u 06:17

VATERPOLO drama u Fukuoki na Svetskom prvenstvu u vaterpolu. Srbija je posle ruleta i peteraca srušila Crnu Goru, osvojila drugo mesto u grupi i izbegla najverovatnije Hrvatsku u osmini finala.

КАКВА ДРАМА СРБА И ЦРНОГОРАЦА: Нестваран преокрет делфина и рулет са петераца за бег од Хрвата

FOTO: VSS/A. Krupanić

Posle "regularnog dela igre", gde su delfini konstantno bili u zaostatku osim u poslednjem minutu bilo je 13:13, a na petercima su se Srbi bolje snašli i slavili 4:2, odnosno 17:15 i tako zakazali meč u nokaut fazi sa trećim iz grupe gde su već obezbedili plasman dalje Mađarska, Hrvatska i Japan. Ako bude sve po pravilima, bez kalkulacija, naši momci će izbeći "barakude" i igrati meč osmine finala sa domaćinom.

Strašno otvaranje meča i prva četvrtina Crne Gore, koja je imala pet golova prednosti 0:5. Đuro i Vasilije Radović, kao i naturalizovani Belorus Averka su mučili žestoko "delfine". Srbija se nekako konsolidovala i otišla na prvi odmor sa samo "minus" tri - 3:6.

Druga četvrtina je bila u tonovima Srbije, odličnu su bili Radulović i Jakšić. Treba istaći i golmana Mišovića, koji je zamenio Mitrovića i spustio roletnu na golu delfina. Pred kraj prvog dela razgoropadio se i Vučinić, pa smo na nešto veći odmor otišli sa samo minus jedan - 7:8.

U nastavku igre smo videli drugu Srbiju koja je konstantno jurila minus za Crnogorcima. Mučili su se izabranici Vladimira Gojkovića u napadu, a Srbija je dobila strašnog Radulovića, koji se poigravao sa odbranom "ajkula". Fenomenalnim golom Averke odlaze Crnogorci opet na plus tri - 7:10. A onda kao da je izašla nova Srbija. Đorđe Vučinić sjajnim golom doneo nam je ponovo minimalni zaostatak - 9:10.

Posle konstantnog lovljenja rivala Srbija je konačno ulovila Crnu Goru četiri minuta pre kraja golom Ranđelovića - 12:12. Imali su naši momci i prednost posle sjajnog gola Radulovića, ali 19 sekundi pre kraja Ukropina postavlja konačnih 13:13 i otišlo se na izvođenje peteraca.

Drašović je otvorio sigurno za Srbiju, Perković odgovorio, na golu Srbije u petercima je bio iskusni Mitrović. Radulović je nastavio gde je stao u "regularnom delu", a Đuro Radović promašuje. Vučinić nas je doveo na korak od željenog drugog mesta, a Jakšić i Mitrović potvrdili.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)