PRVAK SVETA NIJE BAUK: Nikola Jakšić veruje da vaterpolisti mogu da iznenade Špance

S. Krstović

16. 07. 2023. u 18:52

NIKO nije nepobediv, pa ni Španija. Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije sutra (13.30) će na startu grupe D protiv prvaka sveta videti koliko zaista može na 20.SP u Fukuoki. Nikola Jakšić i drugovi su svesni snage „crvene furije“, ali i svojih mogućnosti tako da veruju da je svaki rezultat moguć.

ПРВАК СВЕТА НИЈЕ БАУК: Никола Јакшић верује да ватерполисти могу да изненаде Шпанце

FOTO: AP

Nema šta da se priča o Španiji, ona je jedna od najboljih, ako ne i najbolja ekipa na svetu. Ali, mislim da ta utakmica zavisi dosta od nas. Smatram da ako pokažemo ono što možemo i šta treba da pokažemo da ćemo se mi više pitati na toj utakmici nego oni – ističe u telefonskom razgovoru za „Novosti“ kapiten Nikola Jakšić.

Posle duela sa Špancima slede okršaji, 19. jula sa Južnom Afrikom i 21.sa Crnom Gorom. Pobednik grupe ide direktno u četvrtfinale, drugi i treći se u osmini finala sastaju sa drugim i trećim iz grupe C (Mađarska, Hrvatska, Argentina, Japan).

Imamo tešku grupu, iskoristićemo duel sa Južnom Afrikom da se dignemo za meč sa Crnogorcima. Mislim da će biti sve kako treba, verujem u ekipu i sve nas,nadam se da ćemo da napravimo vrhunski rezultat i da ćemo kući da se vratimo sa medaljom – optimista je Jakšić.

U odnosu na prošlogodišnje SP u Budimpešti, gde je Srbije bila peta, ekipa je dosta promenjena, u sastavu je čak sedmorica debitanata.

Iskreno, videćemo koliko zaista možemo kada počne SP. Znam da pola ekipe čine debitanti, ali mislim da to nije uopšte loše, da su željni da se dokažu i da će se pokazati u najboljem svetlu. Stvarno mislim da ova ekipa može mnogo da uradi, samo treba da se iskoristi prilika i da u svaku utakmicu uđe maksimalno ozbiljno tako da mislim da neće biti problema – naglašava Jakšić.

Nikola će prvi put predvoditi ekipu na kapiten...

Za sada je sve dobro. Nadam se da će biti još bolje kada se budemo vratili sa medaljom, ali da ne pričam pre vremena – oprezan je Jakšić.

Većina igrača sa gorčinom primećuju da samo njihovi najbliži veruju u njih...

Nisam se preterano bavio time. Ali, to da li veruju u nas ili ne, može samo da bude podstrek da pokažemo ko smo i šta smo, da se pokažemo u najboljem svetlu. Uostalom, reprezentacija Srbije je funkcionisala najbolje kada niko nije verovao u nju, to jest u nas – smiren je Jakšić.

Nemanja Ubović je nedavno dobio drugog sina, a to je uvek bio znak da će „delfini“ na šampionatu uraditi nešto veliko.

Tako je. Nadam se da ćemo na turniru rasti iz utakmice u utakmicu. Ja, zaista mislim da smo vrhunska ekipa, koja može mnogo toga da uradi, samo treba da to i pokaže u bazenu. Verujem da  momci, kojima je ovo prvo veliko takmičenje, imaju mnogo toga da pokažu i mislim da će iskoristiti priliku kako bi dokazali da je Srbija i dalje najbolja na svetu – uveren je Jakšić.

Naporan i ujednačen turnir

OČEKUJEM prilično naporan, izjednačen turnir, videćemo kako ćemo proći. Najviše zavisi od nas samih... Mislim da je na šampionatu dosta reprezentacija, po kvalitetu, izjednačeno. Tako nije bilo ranije, dosta ekipa je pri vrhu i nikad nije bilo neizvesnije nego što je sada – smatra Jakšić

Pet puta prvaci sveta

KAO naslednik Jugoslavije i SCG Srbija se diči sa 12 medalja: pet zlata, dva srebra i pet bronzi. Od kada je samostalna, 2006, naša zemlja je osvojila dve titule (2009.i 2015.) srebro (2011.) i bronzu, 2017.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)