IZNENAĐENJE NA SPISKU: Gvideti objavio širi spisak odbojkašica

S. K.

12. 07. 2023. u 14:39

ODMOR je kratko trajao. Odbojkašice u petak počinju pripreme za EP od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji i za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre 2024. u Parizu, koje će se od 16. do 24. septembra odrigrati u Kini. Zlatne devojke se već 17. jula sele na Pale, Republiku Srpsku, gde će se održati bazične pripreme.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА СПИСКУ: Гвидети објавио шири списак одбојкашица

FOTO: FIVB

Selektor Đovani Gvideti računa na 17 odbojkašica. Na spisku su: Maja Ognjenović, Bojana Drča, Ana Jakšić (tehničari), Tijana Bošković, Ana Bjelica (korektori), Teodora Pušić, Aleksandra Jegdić (libera), Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić (blokeri), Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović i Jovana Cvetković (primači).

Na spisku nema primača Bojane Milenković, koja je prošle godine osvojila zlato na SP. Nedavno je u intervjuu "Novostima" Gvideti rekao da je prekaljena Brankica Mihajlović tražila da je ove godine oslobodi obaveza.

Podsetimo, svetske prvakice i vicešampionke Evrope su na šampionatu Starog kontinenta u grupi A (Gent), gde će od 18. do 24. avgusta odmeriti snage sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajunom i Mađarskoj.

Za prva dva mesta koje vode u Pariz Srpkinje će se na kvalifikacionom turniru u Kini boriti sa domaćom selekcijom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISKINjA: Objavljena lista zarada za 2022

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave