NAJBITNIJE SA "GAUČOSIMA": Pavle Perić veruje da odbojkaši večeras u Anahajmu mogu da pobede Argentince

Novosti online

04. 07. 2023. u 15:51

ODBOJKAŠI su svesni da je treći vikend Lige nacija presudan u njihovoj borbi za odlazak na finalni turnir od 19. do 22. jula u poljskom Gdanjsku. "Orlovi" večeras (22.00) protiv neugodne Argentine startuju na turniru u Anahajmu (SAD).

НАЈБИТНИЈЕ СА ГАУЧОСИМА: Павле Перић верује да одбојкаши вечерас у Анахајму могу да победе Аргентинце

Foto: EPA-EFE/Jan Dzban

- Odmorili smo se, upoznali halu i spremni smo za najvažniji meč na turniru, sa "gaučosima". Proučili smo Argentince i ako budemo igrali kao na treninzima ili u dosadašnjem toku LN, rezultat neće izostati. A oni su nam baš dužni - kaže za sajt OSS Pavle Perić.

Srbi su uspeli koliko-toliko da se priviknu na vremensku razliku, a videćemo da li će uspeti i na težak raspored. Jer, zbog vremenske razlike, u petak, 7. jula, za 20 sati odigraće dva žestoka meča, sa Kubom (2.00) i potom sa olimpijskim pobednikom Francuskom (22.30). Tačku na grupnu fazu elitnog takmičenja stavljaju u subotu (22.30) sa Bugarskom.

Naši su se tokom takmičenja suočavali sa brojnim problemima. Selektor Igor Kolaković nije mogao zbog povreda ili bolesti ni na jedan turnir da povede najjači tim. Ni u Anahajmu neće moći da računa na sve igrače koje je želeo. Ipak, selekcija je u Nagoji i Roterdamu pružila svoj maksimum, ostvarila je četiri pobede u osam mečeva i ostala u trci za Gdanjsk.

- S obzirom na okolnosti koje smo imali verovatno je zadovoljavajući učinak u dosadašnjem delu Lige nacija. Imali smo želju da ostvarimo više pobeda, ali s obzirom na bolesti zbog virusa koji nas je zakačio to je bio naš maksimum. I dalje nas muči virus, a i igrači nisu u istoj formi. Ipak, imamo veliku želju da u Anahajmu ostvarimo što više pobeda kako bismo izborili fajnal-ejt. Svesni smo da su i druge selekcije spremne, tako da ćemo na kraju videti koji je naš maksimum - kaže za sajt OSS iskusni primač Marko Ivović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!