ŠOK-PORAZ SRPKINJA: Naše odbojkašice sada samo čudo može da odvede na završni tu rnir Lige nacija

Novosti online

01. 07. 2023. u 14:52

ŠOK u Suvonu. Odbojkašice su u pretposlednjem meču grupne faze Lige nacija neočekivano izgubile od Dominikanske Republike - 2:3 (25:22, 15:25, 25:23, 19:25, 10:15) i najverovatnije ispale iz trke za finalni turnir od 12. do 16. jula u Arlingtonu (SAD). Srpkinje tačku na takmičenje stavljaju u noći koja seldi (3.30) protiv Bugarske.

ШОК-ПОРАЗ СРПКИЊА: Наше одбојкашице сада само чудо може да одведе на завршни ту рнир Лиге нација

FOTO: volleyballworld.com

Zlatne devojke su bile svesne da moraju da pobede Dominikanke. Međutim, odigrali su mnogo slabije nego protiv Kine i Nemačke. Na terenu se videlo da su umorne, da nemaju energiju kao u ranijim duelima. Za razliku od njih, protivnice su bile silno motivisane da savladaju svetskog prvak i na kraju su se zasluženo radovale. Zato danas popodne s nestrpljenjem iščekuju današnji duel Japanki sa Tajladnom. Pobede li Tajlanđanke javiće se tračak nade da sutra i Italijanke mogu da savladaju Japanke.

- Zaista, ne znam šta da kažem posle poraza. Iskreno, baš mi je krivo što smo na ovakav način izgubile. Utakmica je bila veoma dobra, a nama je nedostajala koncetracija i mislim da smo zbog toga izgubile. Ostaje nam još duel sa Bugarskom i trudićemo se da pobedimo - rekla je za sajt OSS vidno razočarana Bojana Milenković.

Srpkinje su prvi set odigrale sigurno i nisu dopustile protivnicama da ih iznenade. Međutim, muke počinju od drugog seta. Razigrale su se Dominikanke, naročito su bile sigurne na prijemu i agresivne u napadu, dok su naše delovale nemoćno i ubrzo je na semaforu stajalo 1:1. Uspele su izabranice Đovanija Gvidetija da se vrate u trećem činu, da nametnu svoj ritam i ponovo steknu prednost.

I to je bilo sve od naših devojaka. Od četvrtog čina ponovo dominiraju devojke sa Kariba, posebno u napadu. Srpkinje nisu imale dogovor, Gvideti je bezuspešno tražio pravu postavu, a rivalke su iz minuta u minut bile sve silovitije. Zlatne devojke su pravile greške, nesigurna u ključnim trenucima bila je i Tijana Bošković. Dominikanke su se razletele na terenu i uspele su da 1:2 pretvore u 3:2.

- Sve čestike igračicama Dominikanske Republike. Zaista su do poslednjeg poena dale sve od sebe, ostavile su srce na terenu. Igrale su neverovatno u odbrani, uspele su da nas nadigraju u taj-brejku. Bila je ovo neverovatno važna utakmica za nas, ali nismo izdržale - konstatovala je Sara Lozo.

Uzelac: Stigao nas je umor

NAJMLAĐA u našem timu Aleksandra Uzelac je primetila:

- Kod nas je bio prisutan donekle umor. Treći vikend, pretposlednja utakmica. Zaista je teška, a Dominikanska Republika je dobra ekipa, koja igra veoma dobro. Žao mi je što smo izgubile ovu utakmicu koju smo morale baš da dobijemo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!