NAPADAMO EVROPSKU KRUNU: Alvaro Granados nada se da će vaterpolisti Novog Beograda biti pravi na F8 Lige šampiona

Novosti online

18. 05. 2023. u 13:03

ODBRANjENA je srpska kruna, sada se napada evropska. Vaterpolisti Novog Beograda dokazali su da su neprikosnoveni u našoj zemlji. Šampion je i u drugoj finalnoj utakmici plej-ofa Superlige protiv Crvene zvezde (14:7) dokazao da je mnogo kvalitetniji tim, da u svojim redovima ima i vanzemaljca, Alvara Granadosa. Španac je preksinoć briljirao u bazenu SC „25. maja – Milan Gale Muškatirović“, bio je nezadrživ u napadu, sa deset golova u mreži Mišovića ispisao je i istoriju finala u Srbiji. Pružio je partiju za pamćenje i najavio da Novi Beograd sa mnogo više optimizma može da očekuje F8 Lige šampiona od 31. maja do 3. juna na SC „11. april“. Sada naš prvak može da se nada i evropskoj tituli.

НАПАДАМО ЕВРОПСКУ КРУНУ: Алваро Гранадос нада се да ће ватерполисти Новог Београда бити прави на Ф8 Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

- Osećaj je sjajan – ističe za sajt VK Novi Beograd Alvaro Granados. – Tu sam da postižem golove, to je moj posao. Naravno, saigrači su mi u tome mnogo pomogli i bez njih to ne bi bilo moguće. Šutirao sam tri peterca, oni su verovali u mene i odlučili da ih ja izvedem. Zaista ne bih želeo da ovo zvuči kao fraza, ali samo sam radio svoj posao i to bolje nego što sam mogao da zamislim.

Španski reprezentativac kaže da je još na zagrevanju imao utisak da se oseća veoma dobro i da će pitanje prvaka Srbije biti rešeno u drugoj finalnoj utakmici:

- Bio sam vrlo fokusiran i kada postoji takav pristup utakmici, to uvek ima pozitivan efekat. Imao sam predosećaj da sve može dobro da se završi, a kada je prvi moj šut pogodio mrežu to mi je ulilo dodatno samopouzdanje.

Alavaru desetka nije prva u karijeri:

- Sećam se da sam 2016. na jednom juniorskom turniru u Grčkoj deset golova dao Crnoj Gori.

Sjajni Španac smatra da su zasluženo osvojili titulu prvaka:

- U obe utakmice za Zvezdom mislim da smo vrlo solidno igrali u odbrani. Držali smo potreban nivo koncentracije, što nam je nedostajalo u većem delu sezone i mislim da će nam to biti pravi putokaz za finiš takmičarske godine. Srećni smo što smo osvojili pehar. Izgubili smo tokom sezone dva trofeja, bili su to teški trenuci za tim. Ali nije važno kako započneš sezonu, već kako je završiš, jer ono najvažnije dolazi na kraju.

Novi Beograd 23. maja u poslednjem kolu grupe B dočekuje Špandau, a onda ih od 31. maja do 3. juna očekuje F8 Lige šampion na „11. aprilu“.

- Imamo dve nedelje da damo sve od sebe i da se maksimalno pripremimo za to što nas čeka. Sve to se događalo treba da ostavimo iza nas. Finalni turnir Lige šampiona je nešto posebno, vrlo specifično takmičenje i izuzetno bitno za sve nas. Nadam se i očekujem da ćemo biti najbolji kada je to najpotrebnije.

Vlahopulos: Nisam mogao da verujem

TO je neverovatno. Gledao sam svojim očima i prosto nisam mogao da verujem. Znao sam da je Alvaro izvanredan strelac, ali nisam mogao da zamislim da ću videti da neki vaterpolista postiže 10 golova na jednoj utakmici. Mnogo sam srećan zbog njega. Osvajanje ovog trofeja je na psihološkom planu mnogo važno za ekipu i siguran sam da će nam to dati dodatnu energiju za F8 Lige šampiona – ističe kapiten Angelos Vlahopulos.

Jakšić: Alvaro impresionirao

NISMO imali pritisak, pokazali smo da smo bolja ekipa u obe utakmice. Čestitam svima, pre svega Alvaru, nisam video takav performans i nadam se da ćemo iskoristiti ovu utakmicu da se još više dignemo i pripremimo za završni turnir Lige šampiona. F8 je zenit sezone i nadam se da ćemo uraditi ono što nismo uspeli prošle sezone – istakao je Nikola Jakšić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!