POČEO ŠAHOVSKI GRAND PRI U BANJALUCI: Anrija Jorgić otvorio takmičenje

Novosti online

29. 04. 2023. u 20:43

ŠAHOVSKI klub "GAMBIT" Banjaluka u subotu 29. aprila nastavo je s organizacijom "GAMBIT Banjaluka Grand Prix" serije šahovskih turnira za decu, u mini seriji od šest turnira za 2023. godinu.

ПОЧЕО ШАХОВСКИ ГРАНД ПРИ У БАЊАЛУЦИ: Анрија Јоргић отворио такмичење

FOTO: ŠK Gambit

Na turniru je učestvovalo 55 učesnika, polaznika škole šaha "GAMBIT" Banjaluka grupe top i kraljica, kao i gostujući takmičari iz drugih gradova i opština.

Tri prvoplasirana takmičara dobila su na poklon pehare, medalje i diplome, dok su najuspešniji takmičari do 10 godina i do 14 godina posebno nagrađeni medaljama i diplomama.

Turniru je prisustvovao i Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda, koji se tom prilikom zahvalio na dobrodošlici i poželeo mladim šahistima puno uspeha, kao i  da Republika Srpska u skorijoj budućnosti dobije puno velemajstora. Neposredno pred početak turnira, Andrija Jorgić i Nemanja Šipka, direktor turnira i predsednik ŠK "Gambit" potpisali su Protokol o saradnji.

- Ovo je prvi Protkol u nizu svega onoga što ćemo uraditi u narednom periodu. Nama u Beogradu i Srbiji je jako stalo da šah u Banjaluci i Republici Srpskoj živi i razvija se. Kada sam čuo koliko ŠK "Gambit" ima polaznika, moram da kažem da ne brinem za budućnost šaha u Republici Srpskoj - istakao je Jorgić.

Nemanja Šipka izrazio je zadovoljstvo što Šahovski savez Beograda, koji broji 74 kluba, ima interese i želju za saradnjom sa ŠK "Gambit" i što je prepoznao sve što čine i rade za dečji šah.

- Cilj ovog Protokola je upravo saradnja kada je u pitanju dečji šah i manifestacije koje ćemo zajedno organizovati, tako da danas i zvanično započinjemo jednu sjajnu saradnju i verujem jedno lepo novo poglavlje saradnje Beograda i Banaluke, odnosno Srbije i Republike Srpske kada je u pitanju dečji šah - rekao je Šipka, koji je tom prilikom uručio predsedniku ŠSB Specijalno priznanje za unapređenje i jačanje šahovske saradnje Banjaluke i Beograda.

BONUS VIDEO: "TO JE ONO ŠTO ME BOLI..." Igor Duljaj o večitom derbiju u Humskoj

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave